Voor velen geen strand, zon en zee door de coronacrisis. Voor alle reislustige Helmonders die zijn thuisgebleven hebben ze daar op de Steenweg iets op gevonden; een echt strand, cocktails en tropische muziek. Welkom op Bobby’s Beach.

Enkele weken geleden zaten Geert en Jeroen te brainstormen in de binnentuin bij Bobby’s borrelbar. Zij vonden het jammer dat de mensen niet naar het strand konden met mooi weer. Maar als we nu het strand naar Helmond halen? Dat zou toch fantastisch zijn, als iedereen met de tenen in het zand kan genieten van een heerlijke cocktail of een ijskoud biertje. Zo ontstond er een nieuw project waar iedereen plezier van heeft. Binnen enkele dagen was er op de Steenweg een grote lading zand gestort, een graffiti-kunstenaar leefde zich uit op enkele muren, zitzakken, kussens en lekkere luie stoelen werden neergezet. Vrolijke verlichting opgehangen en een podium werd geplaatst, want een strandgevoel zonder muziek is niets. Zodra je op het terrein aankomt, voel je al een gemoedelijke sfeer. Vrolijk ingericht, goede muziek en overheerlijke drankjes.

Strand van Helmond

Ik sprak even met Rose Buiting, de bedrijfsleidster van Bobby’s bar en zij vertelde mij wat er te zien en te genieten is op het “Strand  van Helmond”. Wanneer je onder de houten toegangspoort doorloopt, zie je meteen de cocktailbus. Daar kan men lekker cocktails bestellen. Overal zijn zitplaatsen gecreëerd: zowel lekker tuinstoelen als zitzakken en er staan ook hier en daar tafels. Als je over het aangebrachte strand loopt naar achteren, kom je bij de containerbar terecht. Daar zijn ook cocktails te verkrijgen maar ook allerlei soorten bieren zijn er te bestellen. En natuurlijk mag de Sangria niet ontbreken.

Er is wel een belangrijk puntje: de gasten worden niet bediend, de mensen moeten zelf hun drankjes afhalen aan de desbetreffende bar. En voor de liefhebbers: de drank kan in glazen besteld worden maar er zijn ook drank-buckets en emmers. En natuurlijk is de drank ook in een karaf te verkrijgen. Niet alleen volwassenen zijn hier welkom, ook kinderen mogen aanschuiven. Een terrasje pikken met familie is dan wel mogelijk op de Steenweg, dus niet alleen voor vriendengroepen. En wat betreft het aantal bezoekers geldt; als alle stoelen en andere zitplaatsen bezet zijn: ‘vol is vol’. En als het mooi weer blijft kan men zeker blijven genieten op het Helmondse strand.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Rose Buiting

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Willeke Reply

    Wat een supergeweldiggoed idee. Dat wordt toch keigezellig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *