Street Art route

Street art is booming in Helmond. Je hebt ongetwijfeld al eens oog in oog gestaan met kasteelheer Hezelo of de arbeiders van Van Gogh. Op veler verzoek heeft Helmond Marketing een online street art route samengesteld. Met deze nieuwe stadswandeling word je verrast door street art die in harmonie is met de directe omgeving, en inspeelt op het historische karakter van de stad.

De street art route van drie kilometer voert je langs verrassende kunstwerken op bijzondere plekken in het centrum. Het is een leuke manier om meer over Helmond en haar geschiedenis te leren. Want elke mural heeft een eigen verhaal dat geïnspireerd is op de stad.

De afgelopen jaren is de openbare ruimte van Helmond voortdurend verrijkt met prachtige murals. In de meeste gevallen geïnitieerd door Stichting Carat Helmond, die de stad een warm hart toedraagt en door middel van bijzondere street art, kunst en cultuur toegankelijk maakt voor iedereen.

Gerenommeerde artiesten, zoals onder andere Studio Giftig, De Strakke Hand, Zenk One en Collin van der Sluijs, zorgen voor een mix van verschillende stijlen. Allemaal even prachtig op hun eigen manier. In de online route is van elke muurschildering een uitgebreide beschrijving te lezen.

Street art route
Afstand: 3 kilometer
Vertrekpunt: Bibliotheek Watermolenwal

Met speciale dank aan Bart van Horik (Peer & Partners)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Helmond Marketing

Helmond Marketing verbindt! Wij spelen een actieve rol in de Helmondse samenleving. Samen met u ontwikkelen wij middelen om de stad op een eenduidige manier te vermarkten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *