Sportpark Espendonk was afgelopen weekend het strijdtoneel van het Jeugdtoernooi 2023. In totaal 95 teams met ruim 900 spelers uit Nederland, België en Duitsland deden mee. Een groot succes voor de vier organisatoren van dit toernooi.

Strijdtoneel

Op Sportpark Espendonk was het een geroezemoes van jewelste. Veel gefluit, geschreeuw en applaus met  daarbovenop een enorm kleurenpalet aan voetbalshirts. De sportvelden van v.v. Bruheze waren het strijdtoneel van een wel heel groots opgezet Jeugdtoernooi. Op zaterdag werd het Jeugdtoernooi 2023 gespeeld door teams van J07 tot en met J04-11. Op zondag was het de beurt aan de teams J013, J015/17 en MO13. In totaal deden 95 teams mee, waaronder enkele teams uit Duitsland en België. Allemaal gekomen om de prachtige bekers te winnen, hoewel de medailles er ook wel erg gelikt uitzagen. Met name de teams van SV De Braak waren heel succesvol.

Springen, sissen en soccer

Zaterdags konden de allerkleinsten volop springen op een groot springkussen bij het veld. Bij de ingang van de kantine stond een enorme braadpan te sissen, volgeladen met braadworsten en hamburgers. Het publiek en de voetballertjes hadden er duidelijk zin in. Er werd fanatiek, geconcentreerd en sportief gespeeld. Ook op zondag was het weer een drukte van belang. Naast de oudere teams voor jongens speelden deze dag ook de meidenteams. Op veld 4 speelden de meiden hun wedstrijden met veel techniek en gedrevenheid. De jonge v.v. Bruheze-voetballer Aldin viel op met een opvallende tekst op zijn shirt; ‘Daar waar het begon blijft Aldin altijd welkom.’ Een mooi eerbetoon van de club waar hij startte, want zijn vader vertelde trots dat hij was geselecteerd door PSV.

Super organisatietalent

Het succes van dit jaarlijkse Jeugdtoernooi is te danken aan vier mensen; Wendy van Melis, Arno Kuijpers, Henk van Gestel en Stefan Smits. Duidelijk organisatietalenten, want de regie en coördinatie waren prima onder controle. Vol enthousiasme en fanatisme liepen zij af en aan om te zorgen dat het hele gebeuren perfect verliep. Uit de wedstrijd- en jurykamer verschenen elke keer trotse en vrolijke gezichten. En dat mocht ook wel, want alles zat mee; mooi weer, spannende wedstrijden en de EHBO had het niet druk. Wat kan een organisatie zich nog meer wensen bij zo’n groots Jeugdtoernooi.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *