Studenten Helicon Helmond presenteren duurzame proeverij

Tijdens het jaarlijkse Groene Café van Helicon MBO Helmond hebben studenten Voeding en welzijn hun zelfontwikkelde producten van reststroomproducten gepresenteerd tijdens een online proeverij. Deelnemers hebben een product thuis ontvangen, zodat ze konden proeven. Ondertussen presenteerden de studenten digitaal de ontwikkeling van het product.

Het Groene Café wordt jaarlijks georganiseerd voor de relaties van de school. Het draait om duurzaamheid en voeding. Vanwege de huidige situatie was deze editie online. En met groot succes.

De tweedejaarsstudenten Voeding en welzijn hebben in negen weken tijd een product ontwikkeld van reststroomproducten. Dat gebeurde in opdracht van twee bedrijven. De opdrachtgevers BeefyGreen en Botanic Bites werken beiden met reststroomproducten van oesterzwammen: namelijk de kontjes. Doreen Westphal, founder van Botanic Bites, voelt zelf de urgentie om bij te dragen aan de leefbaarheid van deze planeet. Zij vindt het leuk om deze opdracht neer te leggen bij studenten omdat “met studenten werken altijd een hele andere kijk geeft op waar je mee bezig bent. Zij kunnen veel vrijer werken, zonder beperkingen”. De eindproducten die gepresenteerd werden zijn energyballz, oesterzwampizza, sushi, kruidige Italian muffin, vegan ragout vlecht, palla la snack balletjes en een proteïnereep.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *