Subsidie voor Perspectief op Werk ROC Ter Aa

Met het project: Plan Zorg Werkt, worden ouders met jonge kinderen (onder 12 jaar) die niet zelfstandig in staat zijn de stap naar werk of opleiding te maken geholpen. Het streven van de gemeente is dat in de periode april 2021 tot en met december 2022 30-35 ouders aan dit project deel gaan nemen.

Vanuit het programma onderwijs en arbeidsmarkt wordt gewerkt aan de doelstellingen ‘werk voor ieder talent’ en ‘talent voor ieder werk’. “ROC ter Aa heeft samen met UWV, werkbedrijf Senzer en de Lev groep het projectplan Zorg Werkt! ingediend”, zegt het college van Burgemeester en Wethouder in een brief aan de raad. De coronacrisis heeft gevolgen gehad voor een ander projecten die bij de gemeente lagen onder de noemer van Perspectief op Werk. Een aantal projecten daarvan zijn aangepast, beëindigd of nieuwe projecten opgestart. “Hierdoor is er ruimte ontstaan in de besteedbare middelen welke door het Rijk beschikbaar zijn gesteld voor de doe-agenda.”

Zorg Werkt!

Het plan Zorg Werkt! van het ROC ter AA is ook onderdeel van Perspectief op Werk. “Dit project biedt deelnemers de kans om verschillende momenten aanvullend onderwijs aanbod te krijgen buiten de gangbare opleiding. Ook krijgen deelnemers de kans om door- of af te stromen naar andere opleidingsniveaus”, legt de gemeente uit. “Deze combinatie maakt dat het project een aanvulling is op bestaande opleidingstrajecten. Dit project geeft deelnemers de kans om geleidelijk te groeien naar werk en de afstand tot de arbeidsmarkt te overbruggen met als doel een duurzame stap terug naar de arbeidsmarkt te realiseren.”

Daarnaast wordt er ook nog gekeken of de gekozen doelgroep kan bijdragen aan het verkleinen van de personeelstekorten in de zorgsector.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *