Subsidies Helmond voor Global Goals

De gemeente Helmond sluit zich aan bij de Global Goals van de Verenigde Naties (VN). Dat zijn zeventien ambitieuze doelen om steden duurzamer te maken. De gemeente wil subsidies uitgeven aan milieuvriendelijke initiatieven die aansluiten bij de Global Goals.

Met de Global Goals wil Helmond zorgen voor een eerlijkere verdeling van welvaart, welzijn en een schonere, gezondere en veiligere wereld. De VN hebben gemeenten opgeroepen om zelf te zorgen voor een duurzaamheidsagenda die bijdraagt aan het behalen van de doelen.

Wethouder Cathalijne Dortmans (verantwoordelijk voor Global Goals) zegt daarover: ‘’In Helmond luisteren we naar die oproep van de VN. Er vinden al veel mooie initiatieven in de stad plaats die aansluiten bij de Global Goals. Met subsidies willen we die initiatieven een steuntje in de rug geven.’’

Een adviescommissie gaat de subsidieaanvragen beoordelen. Die commissie bestaat uit Helmonders die verbonden zijn aan de vijf Global Goals. Deze vijf doelstellingen zijn: armoedebestrijding (Miranda Verkoelen), goede gezondheid en welzijn (Eveline de Bont), kwaliteitsonderwijs (Pauline Akkermans), eerlijk werk en economische groei (Hugo van Osch) en verantwoorde consumptie en productie (Ari de Kimpe).

Organisaties en scholen kunnen een subsidie van maximaal € 5000,- aanvragen. In totaal is er € 35.000,- beschikbaar. De subsidieaanvragen zijn mogelijk tot 12 oktober.

Voor meer informatie over het aanvragen van een subsidie kijk op: helmond.nl/global-goals

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Alexander Brutsaert

Hallo, ik ben Alexander Brutsaert en ik ben 19 jaar. Dit jaar begin ik aan mijn tweede jaar journalistiek in Tilburg. Ik ben blij dat ik de komende maanden stage mag lopen bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *