Succesvolle eerste editie: 5 Jeugdlintjes uitgereikt in Helmond

Op maandag 20 november vond in de Cacaofabriek in Helmond de eerste uitreiking van de Jeugdlintjes plaats. De uitreiking viel bewust samen met de ‘Internationale Dag voor de Rechten van het Kind.’ De jeugdlintjes werden uitgereikt door burgemeester Blanksma-van den Heuvel.

 Luc Swinkels, Wesley Waldt, Esmee Linnemann, Kiranie van den Heuvel en Lisa Cornelissen wisten van niets: zij werden maandagavond met muziek van DJ Nickstylzz, in het bijzijn van hun ouders en vrienden, verrast met een jeugdlintje. Het is de allereerste keer dat de gemeente Helmond dit initiatief organiseert.

Bijzondere prestatie

De vijf gelukkigen hebben  een bijzondere prestatie verricht voor een ander, of voor de samenleving.

  • De 7-jarige Luc kreeg een jeugdlintje door zijn bevlogen ambassadeurschap van de “Opkikkerdagen”.
  • Voor Wesley kwam er een jeugdlintje omdat hij organisator is van de “Smile per Mile”, en ook omdat hij zich inzet bij de Kindervakantieweek Brandevoort. Daarnaast is hij ook nog eens trainer van het G-voetbalteam.
  • Esmee verdiende een jeugdlintje omdat zij vanaf haar 6e jaar al haardonateur is voor Stichting Haarwensen.
  • Lisa is ondanks haar beperking Nederlands Kampioen en nationaal recordhoudster op de 100 meter, speerwerpen en verspringen. Ook dat vond de adviescommissie een jeugdlintje waard.
  • De inzet van Kiranie was ook jeugdlintjes-waardig: landelijk, regionaal en lokaal zet zij zich al jarenlang in voor jongeren in de Jeugdhulpverlening, en de verbetering van de instelling

Juryrapporten

Voorleeskampioen Karsten van de Kimmenade las de juryrapporten voor en vervolgens speldde de burgemeester het jeugdlintje op. De aanvrager van het jeugdlintje lichtte daarnaast in een filmpje toe waarom hij / zij een jeugdlintje verdiende.

Het leverde trotse en blije gezichten op, zowel bij de ontvangers van het jeugdlintje als hun familie.

Adviescommissie

De adviescommissie Jeugdlintjes, bestaande uit een Gezins- en jongerencoach, een leerkracht, een jongere, wethouder de Leeuw-Jongejans en burgemeester Blanksma-van den Heuvel, heeft zich gebogen over de verschillende aanvragen. In totaal waren er 10 aanmeldingen voor een jeugdlintje. De adviescommissie was zeer onder de indruk en sprak haar waardering uit voor alle inzendingen. Zij heeft uiteindelijk een top-5 geselecteerd.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *