Summerschool Helmond voor basisschoolleerlingen

School’s out for summer? Niet voor álle Helmondse leerlingen!
Summerschool Helmond van start op 18 augustus

Uitgebreid cultureel aanbod
Tijdens de sluiting van basisscholen tijdens de Coronacrisis ging de eerste aandacht tijdens het thuisonderwijs naar basisvaardigheden als taal en rekenen.  Doordat er veel cultureel educatieve initiatieven werden afgelast voor de leerlingen van het openbaar onderwijs in Helmond, heeft OBS Helmond de handen in elkaar geslagen met CultuurContact, de Cacaofabriek, Museum Helmond en het Annatheater. Samen hebben zij een nieuw initiatief op poten gezet: de Summerschool! Deze Summerschool vindt plaats van 18 t/m  21 augustus en biedt  leerlingen de kans de Helmondse culturele omgeving beter te leren kennen. Leerlingen hebben zich massaal aangemeld voor de Summerschool.

Kennismaken met cultuur in Helmond
Tijdens de Summerschool krijgen de leerlingen van het Openbaar onderwijs in Helmond een uitgebreid cultureel aanbod. Zij gaan ontdekken wat de culturele omgeving in Helmond te bieden heeft. Zo starten ze dagelijks in de Cacaofabriek en gaan ze op bezoek bij Museum Helmond om de expositie van Lucas Gassel te bekijken. De leerlingen krijgen rondleidingen van de museumdocenten en gaan zelf aan de slag met kunstzinnige experimenten die aansluiten bij de expo. In het Annatheater worden
er theaterlessen gevolgd en in de Cacaofabriek gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een schimmenkunstwerk dat alle “uitjes” met elkaar verbindt. 

Waarom die extra aandacht voor Kunst en Cultuur? Het is belangrijk dat álle leerlingen in Helmond in aanraking komen met kunst en cultuur. Ook juist die kinderen die hier wellicht thuis minder van meekrijgen. Meedoen aan cultuur draagt bij aan de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden als creativiteit, kritisch denken en samenwerken, aan een sociale en gezonde samenleving. 

Mede door een gulle bijdrage van Soroptimisten Club Helmond-Peelland, krijgen de leerlingen alle kansen zich te verdiepen in die broodnodige Kunst en cultuur.
Voor vragen of informatie, mail naar marvincorneille@obsh.nl

Foto ter illustratie

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Maartje Vos - Swinkels

Redactie vrijwilliger team DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *