Swift viert eenjarig jubileum Old Stars Handbal

Veel ouderen willen vandaag de dag zolang mogelijk blijven sporten. En dat is een goede zaak. Maar daarbij wordt het natuurlijk steeds lastiger om mee te komen met jongere sporters. Soms gaat het te snel en te hard, dus haken de ouderen af. Goed dus dat er verenigingen zijn die ook rekening houden met de wat oudere sporters. Zoals handbalvereniging Swift in Helmond.

Bij voetbalvereniging HVV in Helmond kent men het al langer: het Old Stars Walking Football, georganiseerd door WVV. Voetballen geheel afgestemd op de oudere spelers, met aangepaste spelregels. Niet hard lopen met de bal, niet te hard schieten en de bal ook laag houden bij het schieten. Handbalvereniging Swift zag wel wat in dat concept. En dus startte de club met Old Stars Handbal. Ook hier wordt rekening gehouden met de leeftijd van de sporters. Men speelt op een lager tempo, er mag niet gerend worden en de bal mag niet te hard gegooid worden.

Jubileum

De Old Star-groep bij handbalvereniging Swift aan het Barentzpark bestond afgelopen weekend precies 1 jaar. De oudste deelnemer is bijna 84. Wat al aangeeft: je bent nooit te oud om te blijven sporten.

Inge Mullens verzorgt de trainingen aan de Old Stars bij Swift. “Ik houd alles goed in de gaten. Zoals het tempo waarop men speelt, en de oefeningen die men afwerkt. En als het een keer niet goed gaat, leg ik de training of het spel ook direct stil. Dan bespreken we wat er fout ging en hoe we het beter kunnen doen. Ik merk in ieder geval dat deelnemers er enorm veel plezier aan beleven, en dat is het belangrijkst.”

Na een uurtje flink bewegen en spelen wordt er aan het eind van het uurtje nog gezellig met elkaar een kop koffie of thee gedronken.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *