Taakstraf en cel voor Helmondse vuurwerkgooier

Een 20-jarige Helmonder die op oudejaarsdag 2022 bij station Brandevoort zwaar vuurwerk gooide naar twee agenten, is woensdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot 240 uur taakstraf en drie dagen cel, zo meldt Omroep Brabant. Ook moet hij een schadevergoeding betalen. Een van de agenten liep ernstige gehoorbeschadiging op door de harde knal. Beiden hebben bovendien last van tinnitus (oorsuizen).

Op de bewuste oudjaarsnacht kregen de agenten een melding om naar station Brandevoort in Helmond te gaan. Een groep jongeren zou daar vuurwerk hebben afgestoken in de fly-over, een brug over het spoor. Bij het pleintje voor het station werd vanuit een groep jongeren vuurwerk gegooid richting de agenten. Bij dat vuurwerk betrof het een zogenoemde thunderking. Deze ontplofte met een luide knal op enkele meters van de agenten. Daarna gingen de jongeren ervandoor.

Kort daarna wisten de agenten de verdachte aan te houden. Op bewakingsbeelden was te zien dat hij degene was die het vuurwerk in de richting van de politie had gegooid.

[Bron: Omroep Brabant]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *