Talentenshow bij Stadsleerbedrijf Helmond

Woensdag 5 juli hield het Stadsleerbedrijf Helmond een Talentenshow voor en door deelnemers van de diverse leertrajecten. Onze wijkreporter Hans Choufoer hoefde namens Dit is Helmond dit keer niet op de fiets op pad, maar kon gewoon met de lift naar deze unieke afdeling van de LEV-groep.

Een talentenshow, benieuwd wat ik daar vandaag als wijkreporter zou tegenkomen. Het ging in ieder geval niet om bekendheid of roem verkrijgen, maar om iedereen de kans te geven zijn of haar talent te laten zien. De medewerkers van het Stadsleerbedrijf hadden deze middag georganiseerd voor de deelnemers die bij hen in diverse leertrajecten lessen volgen en graag meer van zichzelf wilden laten zien.

De middag begon met een unieke modeshow. De modellen droegen kleding die zij in hun land traditioneel ook dragen. Het waren prachtige gewaden, in frisse en heldere kleuren. De dames liepen over de catwalk alsof zij dit al jaren deden. Zowel de zaal als de ontvangsthal stond vol familie, vrienden en collega’s. Bij elke nieuwe creatie werd enthousiast geapplaudisseerd.

Enkele deelnemers lieten hun zelfgemaakte kunst zien. Bijzondere voorwerpen met een eigen unieke stijl. Ondertussen vertelde deelneemster Cherry geanimeerd dat ze bezig was met het schrijven van een boek waar de toehoorders geboeid naar luisterden. Ter afsluiting was er een optreden van een gitarist die binnenkort meedoet aan een talentenjacht in Polen. Tussen de activiteiten door liep een deelnemer uitgebreid foto’s te maken, dat was zijn talent. Als collega ben ik uiteraard zeer benieuwd naar de resultaten. Vanzelfsprekend dat je talent kunnen showen zorgt voor een succesvolle en boeiende middag.

Stadsleerbedrijf Helmond

Het Stadsleerbedrijf biedt leerplekken aan inwoners die niet zelfstandig betaald werk of vrijwilligerswerk kunnen doen. Dit doen ze samen met inwoners en partners in Helmond. De deelnemers ondersteunen maatschappelijke organisaties en verenigingen in hun wijk of stad. Zo helpen ze bijvoorbeeld ouderen met boodschappen doen of helpen ze mee in de keuken van een wijkhuis. Meer informatie vind je op Stadsleerbedrijf Helmond. Ben jij geïnteresseerd in een leertraject? Kom eens binnen bij het Inloopspreekuur. Elke donderdag tussen 09.30 uur en 11.30 uur is het inloopcafé aan de Penningstraat 55 geopend. Open voor iedereen en een afspraak maken is niet nodig.

Verslag en foto’s: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *