Schevelingen in nieuw jasje

De kaart is ruim en vernieuwd

Schevelingen in nieuw jasje

Door Susan Verheij

De tapperij draagt nu de naam die eens was en die nog steeds klinkt uit de volksmond; Schevelingen. Toentertijd een kroeg, met een geschiedenis die teruggaat tot 1882, en vandaag de dag Tapperij Restaurant Schevelingen. Een vertrouwde naam, met jonge eigenaren. De 21-jarige tweeling Bart en Koen van Thiel zijn namelijk sinds januari eigenaar en geven nu een nieuwe draai aan Schevelingen. Ook zijn ze eigenaar van Steenoven Catering, een nieuw horecabedrijf gevestigd op de Automotive Campus. De scepter bij Schevelingen wordt gezwaaid door Bart van Thiel.

Bart zegt: “Koen haalt meer plezier uit het restaurant, feesten, congressen seminars en partijen, zoals hij doet bij de groeiende Automotive Campus.” Samen verzorgen de broers nog de Steenoven Catering-tak, buiten de campus om. Zowel zakelijke als privé festiviteiten. Bart heeft gekozen voor de dagelijkse leiding in de zaak Schevelingen.” Bart heeft al jaren gewerkt in het pand dat een jaar of zes in handen was van zijn ouders Paul en Dorine. “Ik heb hier naast mijn studie gewerkt, deed allerlei taken.” Hij studeerde horeca en management in Tilburg, met stages in Nederland en Aruba, waar hij zomer 2018 slaagde. “Ik wist al jong dat ik zelf een eigen zaak wilde. De contacten die je hebt in de horeca spreken mij aan. Ik wil mensen de aandacht geven die ze nodig hebben, zodat zij met een goed gevoel de deur uit gaan. Natuurlijk is het spannend.” Zijn oom Ronald ondersteunt hem en zal ook met grote regelmaat te vinden zijn bij Schevelingen. Hij zegt over Bart: “Hij is al een spontane gastheer, een harde werker en zal nog meer groeien in zijn rol.” Overigens zal Jolanda van de Braak bedrijfsleider blijven bij Schevelingen. Ook zij kan bogen op ervaring in dit restaurant. “Dus,” vervolgt Bart, “vaste gasten treffen bekende gezichten, velen kennen ons al.” Dat geldt niet voor de chef-kok Teun Kuijpers. Hij is nieuw bij Schevelingen. Deze chef-kok kan zijn creativiteit in de keuken kwijt. De kaart is ruim en echt vernieuwd. Voor 30,75 euro krijgt men een uitstekend Schevelingetjesmenu. Op de kaart ook volop keuze uit à la carte gerechten om van te watertanden, van de truffelburger tot de kreeft en zeetong in twee gewichten tot huisgemarineerde spareribs. Bewust is ingespeeld op de trend van barbecue-en grillgerechten. Deze vernieuwende lijn gerechten is al te krijgen vanaf 12,50 euro. Ook de moderne poka bowl salade is gedrukt op de kaart.

De kaart is net wat luxer dan voorheen. Zakelijke gasten zullen zich thuis voelen. Ze kunnen snel een hapje doen van de à la carte kaart of uitgebreid dineren tijdens het Schevelingetjesmenu. Veel gasten kwamen speciaal voor dit menu. “Dat blijft!,” zegt Bart van Thiel stellig. “Wel is het in een nieuw jasje gestoken, qua presentatie en smaakcombinaties.”

Flink opgefrist

Ook de zaak zelf is in een nieuw jasje gestoken. In september is de zaak flink opgefrist. De kleurstelling is antraciet met crème. De bar is opvallend wit. Het meubilair is geheel vernieuwd. Zelfs het bord waarvan men eet is nieuw. Nieuwe stijl. Nieuwe eigenaren, nieuwe meubels, nieuwe kaart. Hopelijk ook nieuwe gasten. Ze zijn van harte welkom.

Bart van Thiel geeft aan al veel gezien te hebben in de horeca. “Mijn broer en ik zijn van jongs af aan echt betrokken, in alle facetten van de horeca. De leuke én minder leuke kanten.” Het remt hem niet af. “Ik heb er zin in om het mensen naar de zin te maken. We hebben de zaak vernieuwd en gaan ervoor zorgen dat we met prachtige producten, aandacht en een gezellige ambiance de gasten echt gaan verwennen.”

Spontaan in gesprek

Wat ze bij Schevelingen de afgelopen weken al merkten, is dat gasten die een biertje komen drinken ook meteen een hapje blijven eten en gasten die klaar zijn met het diner toch weer terug willen naar de bar. De setting van de bar zorgt ervoor dat mensen met elkaar verbonden raken. Men gaat spontaan in gesprek met elkaar, vaak blijkt dat de wereld maar heel klein is. Zo zorgen we met Schevelingen dat mensen met een leuke ervaring een middag of avond afsluiten. Ook de zakelijke gasten vinden steeds meer hun draai, de ene keer een korter diner van de barbecue-grillkaart en de andere keer een uitgebreid diner in de vorm van het Schevelingetjesmenu. De zakelijke gast bepaalt zo zelf hoe lang hij of zij met een klant wil eten. Op de opmerking dat zij moeten opboksen tegen veel concurrentie, zeggen Bart en Ronald “We hebben veel pluspunten. Je kunt hier gratis parkeren voor de deur, het is slechts 10 minuten fietsen vanaf Helmond en Aarle-Rixtel en vlakbij Rondje Helmond. Deze gelegenheid is er echt voor alle leeftijden, iedereen voelt zich hier thuis. Voor het kopje koffie of voor lang tafelen. Door het Schevelingetjesmenu kan iedere gast bestellen waar hij of zij zin in heeft. Ook het aantal rondes bepaalt men zelf.” Snel even een hoofdgerecht van de à la carte kaart of van de grillkaart kan natuurlijk. Ook feesten, borrels, partijen, barbecues, recepties en condoleances zijn mogelijk bij Schevelingen. Niet zomaar een platte zaal maar een monumentaal pand met knusse, sfeervolle ruimtes. Scheveningen heeft al die jaren niet ingeboet qua allure, is met de landelijke ligging en sinds enkele jaren met uitzicht op de Helmondse golfbaan nog even prettig om aan te leggen. De Brabantse gastvrijheid staat hoog in het vaandel.

Vrijmibo

De vrijdagmiddagborrel, kortweg omgedoopt tot Vrijmibo, krijgt een nieuw bestaan. Bart vervolgt: “Dat is elke laatste vrijdagmiddag van de maand, voor alle leeftijden. Vanaf 17.00 uur krijg je voor 15 euro entree livemuziek én volop hapjes. We serveren dan geen menu’s. Wél livemuziek. Gezellig voor een groep vrienden, ondernemers, afdelingen en collega’s. Het weekend inluiden en netwerken op een informele wijze met Brabantse gezelligheid.

Aarle-Rixtelseweg 107
5707 GK Helmond
0492-792444
info@schevelingen.nl
www.schevelingen.nl

 

Menig horecazaak is op maandag gesloten. Schevelingen is zeven dagen per week open. Zes

dagen vanaf 16.00 uur en op zondag vanaf 12.00 uur.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.