Taxistandplaats Havenweg laad-en losplaats voor horeca

De gemeente Helmond heeft besloten om de taxistandplaats aan de Havenweg tijdelijk om te dopen tot laad- en losplaats voor de Helmondse horeca. Dat besluit volgde na overleg met Koninklijke Horeca Nederland afdeling Helmond.

“Dat de Helmondse horeca het zwaar te verduren heeft, moge duidelijk zijn. Om die reden blijven we alert op mogelijkheden om ondernemers te ondersteunen; hoe klein die mogelijkheden ook zijn”, laat het college van Burgemeester en Wethouders weten in een brief aan de raadsleden. “Zo hebben wij in overleg met Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Helmond besloten toe te staan dat de huidige taxistandplaats aan de Havenweg tijdelijk gebruikt wordt als laad- en losplaats voor de horecaondernemers in het centrum.”

Horeca overgestapt naar haal- en brengservice

Veel horecaondernemers zijn de afgelopen maanden gestart met een haal- en brengservice. Voor de ondernemers bleek de beperkte parkeercapaciteit een praktisch probleem te zijn. De taxistandplaats aan de Havenweg wordt momenteel niet of nauwelijks gebruikt, en is voor consumenten een veilige plek om hun bestelling snel af te halen. Deze maatregel geldt in principe tot medio maart en wordt ingetrokken als de horeca op een eerder moment weer volledig open kan.

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *