Taxushaag snoeien in ‘Strijd tegen kanker’

Stichting Taxus taxi doet een oproep aan alle mensen om het snoeiafval van hun taxus in de tuin te doneren. Door de droogte aan het begin van het inzamelseizoen is de taxushaag minder snel gegroeid en daarom is de opbrengst per adres voor de stichting minder dan andere jaren.

De stichting heeft zich dit jaar het doel gesteld 425.000 kilo vers taxussnoeisel in te zamelen. Op dit moment is er ruim 218.900 kilo taxussnoeisel ingezameld, goed voor 1824 keer chemotherapie. De stichting gelooft nog steeds in de mogelijkheid om de doelstelling te behalen, máár daar is wel de hulp van alle taxusbezitters voor nodig. Inmiddels heeft de stichting het inzamelgebied alweer wat uitgebreid en roepen zij op om zoveel mogelijk snoeisel te doneren.

Doneer alleen bruikbaar snoeisel

Hou bij het inleveren van taxussnoeisel rekening met de knipvoorwaarden van de stichting. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Hele hele struiken of oude takken van een taxushaag zijn dan ook niet te gebruiken. Om broei te voorkomen: maak een kuil ter grootte van een voetbal in de gevulde tas. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Gratis materialen voor de taxusdonateur

De Boerenbond aan de Deltaweg is een uitgiftepunt in Helmond. Dara hebben ze de Taxus Taxi Tas en de opvangzeil voor het snoeisel.  Zo is er altijd dicht bij huis wel een plek te vinden waar deze materialen opgehaald kunnen worden. Alle uitgiftepunten zijn terug te vinden via de website: www.taxutaxi.nl/uitgiftepunten.

Taxus inleveren

Ook de kleine hoeveelheden samen kunnen een groot verschil maken! Op de verschillende uitgiftepunten kan je, zonder afspraak, terecht voor zowel het inleveren van kleine, als ook grote hoeveelheden taxussnoeisel. Inzamelpunten zijn te vinden op de website: www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten. De inzamelpunten zijn op de website oranje van kleur.

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via www.taxustaxi.nl of social media.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *