Te hoge snelheid oorzaak dramatisch ongeluk Helmond

Uit onderzoek is gebleken dat een te hoge snelheid de oorzaak is geweest van het dramatische ongeluk op zondag 14 november, kort na middernacht. Het verkeersongeval gebeurde op de Heeklaan in Helmond. Een personenauto kwam frontaal in botsing met een ambulance. Drie van de in totaal vier jongens van de auto kwamen bij de aanrijding om het leven. Het gaat om slachtoffers van 15 en 16 jaar uit Eindhoven en Nuenen. De ambulancemedewerkers raakten gewond. 

Direct na het ongeval is er door mensen van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Zo zijn er getuigen gesproken, camerabeelden bekeken, voertuigen technisch onderzocht en zijn de sporen op de plek van het incident onderzocht.

Aanwijzingen gebruik lachgas

In de directe omgeving van de auto troffen agenten een lachgascilinder aan. Ook zijn er in de auto lachgas en ballonnen aangetroffen. Dit wijst op het gebruik van lachgas. Ondanks deze bevinding, kan de politie niet met zekerheid stellen dat de bestuurder ten tijde van het ongeval lachgas heeft gebruikt en of dit mede heeft geleid tot het ongeval.

Geen technische oorzaak

Uit technisch onderzoek van de betrokken auto’s zijn geen mankementen naar voren gekomen die invloed hebben gehad op het ongeval. De verongelukte auto betrof een huurauto. Het huurcontract stond op naam van iemand anders en de bestuurder had op het moment van het ongeval de beschikking over de auto.

Ook is de verkeerssituatie op de plek van het ongeval onderzocht. Uit dit onderzoek is vast komen te staan dat er geen sprake is van een onveilige verkeerssituatie.

Oorzaak is een te hoge snelheidUit onderzoek is vast komen te staan dat de auto, met daarin de vier jongens, ver boven de toegestane snelheid de bocht is ingegaan. Daardoor is de auto op de verkeerde weghelft terechtgekomen. De ambulance is daarbij frontaal geraakt. De bestuurder van de ambulance had geen schijn van kans om de botsing te voorkomen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.