Bij Summa Automotive in Helmond werd vrijdag de eerste voorronde van de NK Waterstof Challenge gehouden.

Diverse teams uit het zuiden van het land beconcurreerden elkaar op verschillende parcoursen in de praktijkhal op de Automotive Campus. Na de opening en het startsignaal door Lex Boon, directeur van de Automotive Campus, werd er vier uur lang gereden. De winnaar reed 1.173 rondjes: dat was een team van het Summa College, gevolgd door vier andere teams van deze school.

Studenten komen op deze bijzondere wijze in aanraking met alternatieven voor fossiele brandstof en het enthousiasme was aanstekelijk.

De auto’s die door de Summa-studenten zijn gebouwd, waren dankzij innovaties een stuk lichter dan de exemplaren van vorig jaar. Ook de informatie in de pitstraat, met live data over onder meer de aandrijflijn en de vermogensafname, was voor de toeschouwer leuk om te zien.

De Challenge is een toernooi waarbij leerlingen op een leuke manier experimenteren met duurzame vormen van energie. Waterstof heeft de toekomst, vertelde directeur Lex Boon voor de microfoon DitisHelmond. De tweede voorronde wordt op het Summa College in Groningen gehouden.

De tien beste teams met de meest gereden rondjes in de twee gehouden wedstrijden strijden op 12 mei in Zwolle om het Nederlands Kampioenschap. Vorig jaar wist Summa College Helmond het NK op haar naam te schrijven.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.