TechBizz: kinderen ontdekken techniek

Van wie kun je het beste leren hoe techniek en wetenschap in elkaar zitten? Juist, van de experts zelf. Daarom start de Bibliotheek Helmond-Peel op 26 april met een nieuw project voor kinderen: TechBizz.

Iedere laatste woensdag van de maand verzorgt een technisch bedrijf een gave workshop in het TechLab in de Bibliotheek Helmond. Kinderen van 6 tot 13 jaar leren bijvoorbeeld te sleutelen aan machines, nieuwe apparaten te ontwikkelen of een datacenter te bouwen. Belangrijk, want onze regio is wereldwijd koploper binnen de techniek en biedt dus veel kansen voor onze jongeren.

TechLab
Iedere laatste woensdag van de maand staat er een ander techbedrijf uit de regio in de spotlights. Het TechLab van de bibliotheek is een plek om de vooroordelen over wetenschap en techniek weg te nemen. Het biedt de bedrijven een laagdrempelige plek om kinderen te laten zien en te laten ervaren wat het werk inhoudt. Joyce Klumpers, Community Librarian bij de Bibliotheek Helmond-Peel, vertelt: “Door TechBizz toe te voegen aan ons programma van het TechLab, willen we kinderen een kans geven om te laten zien wat je allemaal kunt doen binnen techniek. Techniek is ontzettend divers. Het gaat niet alleen om programmeren, je kunt bijvoorbeeld ook heel veel met je handen doen.”

Samenwerking
De bibliotheek werkt graag samen met de (maak)bedrijven in de regio. Volgens Joyce is dit een krachtige samenwerking: “De bedrijven hebben de mensen en de kennis in huis. Wij hebben de kinderen en een geschikte locatie. We bundelen de krachten en gaan samen aan de slag om kinderen kennis te laten maken met de veelzijdigheid die de Brainportregio te bieden heeft.”

Brainport
Het werkgebied van de Bibliotheek Helmond-Peel maakt deel uit van Brainport Eindhoven. De meest complexe en geavanceerde machines, producten en innovaties worden hier bedacht en gemaakt. Dit biedt volgens Joyce heel veel kansen voor onze jongeren: “Daarom willen we kinderen op zo jong mogelijke leeftijd kennis laten maken met de mogelijkheden.”

Meer informatie

Via de website van de Bibliotheek Helmond-Peel kun je je (klein)kind aanmelden voor TechBizz. Daar vind je meer informatie en zie je welke bedrijven meedoen. Ook kinderen die buiten Helmond wonen zijn van harte welkom!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *