TechLab Club: ontdek techniek op zaterdagmiddag

Op 20 maart start de 2e TechLab Club voor kinderen van 8 t/m 12 jaar vanuit het TechLab in Bibliotheek Helmond. Zes zaterdagen gaan zij aan de slag met Augmented Reality en een app ontwerpen. Nu de Bibliotheek vanwege de lockdown gesloten is, gaat de start online plaatsvinden. Zodra fysieke workshops weer mogelijk zijn, gaan de workshops weer door in de bieb.

Leden van de TechLab Club gaan zes weken op zaterdagmiddag (online) naar de Bibliotheek. De begeleiding is in handen van ‘Technauten’, experts op het gebied van maaktechnieken. Elke zes weken staat één thema centraal. Tijdens de Techlab Club die start op 20 maart gaat de wereld van Augmented Reality en het maken van een app uitgeplozen worden. Het thema wordt afgesloten met een challenge.

De jonge deelnemers gaan vooral veel zelf doen. Vooraf zorgt het TechLab ervoor dat alle benodigde informatie en materialen aanwezig zijn om veilig mee te kunnen doen vanaf thuis. Zodra het weer kan gaan de clubdagen verder in het TechLab in Bibliotheek Helmond.

De zes aansluitende zaterdagmiddagen zijn op 20 en 27 maart, 3, 10, 17 en 24 april, steeds van 14.00-15.30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Er kunnen maximaal 16 kinderen deelnemen.

Andere online activiteiten van het TechLab

In april gaat TechLab Digwijs ook online aan de slag om op allerlei verschillende creatieve manieren een portret van de Koning te maken via Microsoft Officeprogramma’s. Ook worden er online spreekuren georganiseerd voor de jeugd waar ze met vragen terecht kunnen over werkstuk, spreekbeurt of boekbespreking.

Alle informatie en aanmelden kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/techlab

Het TechLab van de Bibliotheek Helmond-Peel organiseert (na)schoolse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. Er zijn TechLab expedities, de TechLab club op zaterdag en op woensdagmiddag is er de TechLab Skoolzone en Digiwijs. Ook Coderdojo Helmond organiseert haar bijeenkomsten in het TechLab in de Bibliotheek aan de Watermolenwal.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *