Techlab Digiwijs: ‘Portret voor de Koning’

De koning is op 27 april jarig en bij een verjaardag horen cadeautjes. Daarom staat TechLab Digiwijs van Bibliotheek Helmond-Peel op woensdagmiddag 7 en 21 april in het teken van ‘Portret voor de Koning’. Zij gaan online aan de slag met verschillende creatieve manieren om een portret te maken via Microsoft Officeprogramma’s.

Er kan gedacht worden aan pixelart in Excel, een collage in PowerPoint, een kubistisch portret in Word of misschien wel een combinatie van verschillende technieken. “In de eerste workshop van 7 april laten we zien welke programma’s je kunt gebruiken en oefenen we samen om te ontdekken welke techniek jouw voorkeur heeft. In de tweede workshop van 21 april werk je verder aan je eigen kunstwerk, kun je elkaar inspireren en helpen we als je er even niet meer uit komt”, vertelt de bibliotheek. Aan het einde van de tweede bijeenkomst mag wordt het eindresultaat met de groep gedeeld en bespreken ze hoe het portret bij de koning terecht komt.

De 2 workshops worden online via Teams gegeven. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en we werken in de programma’s van Microsoft Office. Gratis deelname na aanmelding.

Inschrijven kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Het TechLab van de Bibliotheek Helmond-Peel organiseert (na)schoolse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. Er zijn TechLab expedities, de TechLab club op zaterdag en op woensdagmiddag is er de TechLab Skoolzone en Digiwijs. Ook Coderdojo Helmond organiseert haar bijeenkomsten in het TechLab in de Bibliotheek aan de Watermolenwal. Vanwege de lockdown organiseert het TechLab de activiteiten momenteel online.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *