TechLab in Bibliotheek Helmond-Peel gaat online

In februari gaat het TechLab in Bibliotheek Helmond weer beginnen met nieuwe activiteiten. Nu de bibliotheek vanwege de lockdown gesloten is, gaat de start online plaatsvinden. Zodra fysieke workshops weer mogelijk zijn, gaan de workshops weer door in de bieb.

Op zaterdag 6 februari start de splinternieuwe TechLab Club. Als je lid wordt van de TechLab Club ga je elke week op zaterdagmiddag (online) naar de bibliotheek. De begeleiding is in handen van ‘Technauten’, de experts op het gebied van maaktechnieken. Zij gaan met de club de wereld van film, programmeren, 3D, robotica en nog veel meer ontdekken. De deelnemers gaan vooral veel zelf doen. Bijvoorbeeld een robot of een drone programmeren. Of jezelf, met behulp van een green screen, laten vliegen tussen de wolkenkrabbers en zo een film maken.

Elke vijf weken staat één thema centraal. Het thema sluit af met een gave challenge. Bijvoorbeeld: wie krijgt zijn robot het snelst geprogrammeerd om over de finishlijn te komen? Voordat er een nieuw thema begint is er een TechLab Clubdag. Op deze dag kunnen kinderen die nog geen lid zijn een keertje komen kijken en meedoen.

De eerste reeks van de TechLab Club is gratis, zodat kinderen hier kennis mee kunnen maken. Er kunnen maximaal 16 kinderen deelnemen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar.

Expeditie Webdesign
Maak je eigen website of blog met WordPress bij de Expeditie Webdesign. Je leert in 4 workshops wat er allemaal komt kijken bij het maken van een website. Na de expeditie kun je thuis verder met het vullen en bijwerken van de website. De eerste workshop start online op dinsdag 2 februari om 15.30 uur. De expeditie kost 20,00 euro voor een reeks van 4 workshops, vooraf aanmelden is noodzakelijk.
Bij deze expeditie is het belangrijk om al basisvaardigheden te hebben, zoals kunnen werken met een laptop. Daarnaast werken we veel met tekst, dus lezen en typen is een pré . Ook moet je een e-mailadres hebben om een inlog te kunnen maken.

In maart starten ook nog de Expeditie Programmeren en de Expeditie Film & Vloggen. Ook hiervoor is aanmelden nu al mogelijk.

Alle informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/techlab

Het TechLab van de Bibliotheek Helmond-Peel organiseert (na)schoolse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. Er zijn TechLab expedities, de TechLab club op zaterdag en op woensdagmiddag is er de TechLab Skoolzone en Digiwijs. Ook Coderdojo Helmond organiseert haar bijeenkomsten in het TechLab in de Bibliotheek aan de Watermolenwal.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *