Ted Hegeman nieuwe koning St. Catharinagilde

Ted Hegeman heeft zich zondag tot koning geschoten van het St. Catharinagilde Helmond. Bij het 88-ste schot wist Ted de koningsvogel naar beneden te halen en is daarmee voor het komende gildejaar de koning van het gilde. Het is de derde keer dat Ted koning van het gilde is. Hij is meer dan 40 jaar gildebroeder en vendelier van het gilde.

Het Catharinagilde heeft in 2020 vanwege corona niet kunnen schieten en de leden waren dan ook heel blij dat er weer activiteiten georganiseerd konden worden. Vanuit het gemeentebestuur was de nieuwe wethouder Cultuur, Andrew Harijgens, te gast om het openingsschot te lossen.

Nadat de nieuwe koning bekend was, werden de omstanders in de gelegenheid gesteld om te schieten voor de titel ‘Ereschutter 2021’. Bij het 90-ste schot wist Frank Smits van het Falkenroth uit Blomberg het ereteken te verwerven. De nieuwe koning werd met oude rituelen geïnstalleerd. Dat gebeurde met de handwassing, het gaan over het hoofdvaandel, het roken van de goudse pijp en het in ontvangst nemen van de vendelgroet door de vendeliers. Het Catharinagilde mag zich verheugen in een toenemend aantal gildeleden. Onlangs werden vier nieuwe leden toegelaten tot het gilde. Dat viert in 2026 haar 625-jarig bestaan.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *