• Tekeningen- en kaartenactie

Een tekeningen- en kaartenactie opzetten: Isabelle van Esch heeft er veel succes mee. Iedereen heeft het moeilijk in deze tijd. Vooral de oudere mensen hebben het moeilijk. Geen bezoek van familie en kennissen betekent vaak eenzaamheid en verdriet. Gelukkig zijn er ook veel mensen die er iets aan doen om dit te verlichten door boodschapjes doen of door een te telefoontje plegen om de stem te horen. Ook worden er wel eens kaarten gestuurd maar daar blijft het dan ook bij. Isabelle van Esch trekt zich het lot van deze mensen aan. Zij zette een tekeningen- en kaartenactie op voor de senioren. Maar soms zijn het ook (zieke) kinderen die Isabelle verrast door een kaartje of tekening te sturen. Ik maakte kennis met Isabelle en maakte het volgende verslag.

Isabelle is een vrolijke, vriendelijke en charmante dame die in september 1996 in Maastricht werd geboren. Zij is gek op tekenen, wandelen, dansen en op haar kat Snickers. Maar zij is ook gek op (haar)strikjes en die draagt zij altijd met veel charme. Zij verklapte mij dat zij er ruim 256 had. Ook is zij gek op Italië en Zwitserland waar zij regelmatig naartoe gaat met vakantie.

Nadat Isabelle in 2019 geslaagd was op de Sint Lucas in Boxtel ging zij naar de kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch voor de opleiding Animatie en illustraties. Voorzichtig vertelde ze mij dat zij daar ook de masterclass wilde volgen.

Tekeningen maken voor oudere inwoners

Wat bewoog haar om tekeningen en kaarten te maken voor oudere mensen? In haar jeugd maakte ze al tekeningen en kaarten voor haar opa en oma die het natuurlijk prachtig vonden. Toen bedacht Isabelle dat er misschien ook andere oudere mensen het leuk zouden vinden om een kaart of tekening te krijgen en ging direct aan de slag. Zij begon met kaarten en tekeningen en het werd een groot succes. Overal waar zij haar attenties ging bezorgen kreeg zij er meer zin in omdat zij inzag dat de oudere mensen met zo iets kleins erg verheugd waren.

Bejaardenhuizen, verpleeghuizen en af en toe het ziekenhuis waren zeer verheugd met deze acties. Het werd een groot succes en ze kreeg het zo druk dat haar ouders af en toe mee hielpen om deze presentjes te bezorgen. Af en toe tekent zij op verzoek ook portretten, zij heeft daar veel talent voor. Maar ja, alle materialen kosten geld en Isabelle betaalt alles uit eigen zak. Een kostbare zaak dus.

Af en toe krijgt zij voor haar projecten ook een kleine vergoeding en zij besloot om alle opbrengsten te doneren aan het ziekenhuis en de bejaarden-verzorgingshuizen. Isabelle vertrouwde mij toe dat het steeds meer plezier opleverde en misschien doorgaat met haar tekeningen en kaarten en dan wel verjaardagskaarten en jubileumkaarten. Om een indruk te krijgen van haar werk kan men kijken op de Facebookpagina van Isabelle van Esch. Voorlopig is zij nog niet van plan te stoppen met deze liefdadigheid en zolang zij het nog alleen afkan gaat zij er met veel plezier mee door…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Ingezonden foto’s : Isabelle van Esch en speciale dank aan de familie Van Esch

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *