Tentoonstelling ‘Wat een werk!’ naar Cacao Expo

In de Cacao Expo ruimte van De Cacaofabriek in Helmond is van 12 december tot en met 16 januari de expositie ‘Wat een werk!’ te zien. Zowel Jan Vriends als Medy Oberendorff geven in deze expositie, met onder andere originele tekeningen, een inkijkje in hun werkwijze: het ambacht van de illustrator. De officiële opening die was gepland op zondag 12 december, gaat niet door. De expositie is wel tot 17.00 uur te bezoeken, met in achtneming van de coronaregels.

Hoewel beiden een heel andere tekenstijl hanteren, is de natuur een overeenkomstig thema. Met oneindig veel geduld en in een geheel eigen stijl zoomt Medy Oberendorff in op de dieren en planten waar we zo vaak aan voorbijlopen. Juist door haar verfijnde en zeer gedetailleerde weergave van de realiteit toont ze ons de schoonheid van een dood vogeltje, het vangmasker van een libellenlarve of het vernuft van een mestkever. Voor Lannoo maakte ze Wonderbos, bekroond met een Zilveren Griffel en het met Vlag en Wimpel bekroonde Het Wonderlijke Insectenboek.

Jan Vriends

Jan Vriends is sinds 1991 professioneel spreker, schrijver en stripmaker. Hij schreef en tekende voor diverse tijdschriften, waaronder Libelle, Nieuwe Revu, Webber, Fancy en Zo Zit Dat en publiceert sinds 2007 wekelijks zijn strip “Roos Vink” in tijdschrift Tina. In de laatste 30 jaar heeft Jan honderden pagina’s geschreven en getekend. In de Cacaofabriek wordt een selectie van originele Roos Vink-pagina’s getoond van de laatste 15 jaar en originele pagina’s en een 5 meter panorama-illustratie van een boswandeling uit de avonturen van Janjaap.

Voor de actuele situatie rond corona, check .

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.