Mensen die zich in hun laatste levensfase bevinden hebben de zorg hard nodig. Familie en naasten willen deze taak vaak graag op zich nemen. Alleen kan het soms teveel voor hen worden, daarom willen de vrijwilligers van de terminale zorg graag helpen. Extra vrijwilligers zijn daarom altijd welkom.

Coördinator van de Vrijwillige Terminale Zorg Lindi Jansen vertelde alles wat je moet weten over de Terminale Zorg. ” De Terminale Zorg kan pittig zijn voor sommige mensen, maar veel mensen vergeten vaak dat je ook veel lacht met degene die je verzorgt. De Terminale Zorg is erg mooi, je komt erg dichtbij de families en dat is best bijzonder.´´

Vrijwilligster Anny Kanters geeft aan dat zij het fijn vindt om vrijwilligster te zijn bij de Terminale Zorg. ‘’Als vrijwilliger van de Terminale Zorg krijg je erg veel waardering van de families en naasten. Ik snap niet dat ik niet eerder ben begonnen als vrijwilligster bij de terminale zorg. ‘’ Anny vertelde wat haar vrijwilligerswerk nou bijzonder maakt. ‘’Je maakt opeens deel uit van iemands leven. Het is mooi om een lach op de cliënt zijn  gezicht te zien. Het is een erg verdrietige tijd voor de cliënt, familie en naasten, maar toch ook zo mooi en bijzonder om mee te maken.’’

Het vrijwilligerswerk tijdens corona

Het coronavirus heeft impact gehad op de zorg, maar hoe zit dit bij de Terminale Zorg? In de Terminale Zorg merken ze dat mensen minder snel om hulp vragen. Mensen vinden het vaak al moeilijk om hulp te vragen, maar nu met het coronavirus is dit nog méér toegenomen. De vrijwilligers in de Terminale Zorg kunnen niet altijd die anderhalve meter afstand houden, maar toch proberen ze dit zoveel mogelijk te doen.

Voor meer informatie kun je bellen naar de LEVgroep, nummer 0492-598989 en vraag naar de Vrijwillige Terminale Zorg.  Vraag naar:

Ineke Folgerts

Lindi Jansen

Maartje Vos

Of mail naar vrijwilligethuiszorg@levgroep.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *