De terrassen stonden weer glimmend in de voorjaarszon. Op dinsdag 2 maart was het een drukte van belang in het centrum van Helmond. Veel lachende gezichten en opgewekte mensen. Er was veel regionale media, zoals de stadsomroep DitisHelmond, op de been en zelfs mensen van de landelijke media kwamen opnamen maken.

Op de Koninginnewal was het terras bij Muziekcafé al klaar om gebruikt te worden. De stoelen en tafels glommen fris in het zonnetje. Op de Markt waren de mensen van d’n Deftige Aap, Zien eten en drinken en Rest-O-Ricus al flink aan het sjouwen met het meubilair. De zware bloembakken werden op hun plekken geplaatst en er heerste een vrolijke stemming. Op het Havenplein zaten ze ook niet stil. De vlonders langs het water werden al vol gezet met meubilair en iets verderop liepen personeelsleden te sjouwen met banken, stoelen en hangtafels. Ook hier werden de zware bloembakken weer teruggezet op hun plaats.

De terrassen glimmend in de voorjaarszon: het vormde weer als vanouds een gezellig en vrolijk tafereel. Desalniettemin liepen er wel regelmatig politieagenten en handhavers rond die alles nauwlettend in het oog hielden. Immers is het in verband met de maatregelen rondom de COVID-19 pandemie, nog steeds niet toegestaan om te terrassen open te stellen voor publiek. Nu is het voor de ondernemers alleen nog wachten op het hoopvolle teken dat de terrassen in gebruik mogen worden genomen…zij zijn er in ieder geval klaar voor!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *