Terre des Hommes Helmond werkt in 2020 voor het project: Watch

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst op donderdag 23 januari jl. hebben de vrijwilligers van Terre des Hommes Helmond door middel van stemming besloten dat zij in 2020 de opbrengsten van de winkel in Helmond doneren aan het project WATCH, een project dat zich richt tegen seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland.

Anders dan in de voorgaande jaren is voor dit jaar de keuze gemaakt om geld te bestemmen voor een specifiek project. Daardoor wordt het nog duidelijker dat de opbrengsten van deze Goede Doelen winkel aan de Marktstraat 9 in Helmond ook echt direct een bijdrage leveren aan het verbeteren van leefomstandigheden van kinderen in de wereld.

Terre des Hommes Nederland

De winkel van Terre des Hommes in Helmond is aangesloten bij de landelijke organisatie die zich inzet voor hulp aan kinderen in uitbuitingssituaties zoals kinderarbeid, kinderhandel en migratie, kinderprostitutie en -misbruik. De hulp die wordt geboden is gebaseerd op de vier pijlers van het VN-Kinderrechten verdrag, nl. “preventie, bescherming, promotie en vervolging”. Met deze integrale aanpak wil Terre des Hommes kinderuitbuiting structureel de wereld uit helpen, niet alleen door de slachtoffers te helpen maar door het probleem bij de wortels aan te pakken. Deze aanpak wordt gedeeld met partners, organisaties en gemeenschappen, om de rechten van kinderen op de kaart te zetten.

Zo goed als nieuw

Al meer dan 13 jaar heeft Terre des Hommes een winkel in Helmond waar goede, gebruikte spullen, zo goed als nieuw, worden verkocht. In deze “Bijenkorf onder de kringloopwinkels” worden alleen mooie en onbeschadigde artikelen aangeboden, waaronder leuke vintage spulletjes voor in huis maar ook bijv. (merk)kleding, speelgoed en boeken.

Deze spullen worden door de vele gulle gevers in Helmond en omgeving gratis afgeleverd, waardoor een maximale opbrengst voor het goede doel wordt verkregen.

De winkel van Terre des Hommes in Helmond, Marktstraat 9, wordt volledig gerund door vrijwilligers. In totaal zijn zo’n 30  mannen en vrouwen actief om deze goede doelen winkel full time open te stellen voor de klanten. De vrijwilligers houden zich met name bezig met de verkoop in de winkel, maar ook met het inzamelen en ophalen van goede spullen en met bestuursactiviteiten.

In de afgelopen jaren is dankzij de inwoners van Helmond op deze manier al veel geld ingezameld ten behoeve van de projecten van Terre des Hommes.

Project 2020:  Watch Nederland

Ook voor het komende jaar zijn de verwachtingen hoog gespannen. De vrijwilligers in Helmond hebben uit 8 verschillende projecten gekozen om de opbrengst van 2020 te bestemmen voor het project Watch Nederland. Eigenlijk is dit een onmogelijke keuze, want voor alle 8 projecten is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk kunnen worden opgestart. Omdat Terre des Hommes in Nederland in totaal zo’n 44 winkels heeft, zal voor alle projecten aandacht en geld beschikbaar komen.

Eigenlijk is Terre des Hommes alleen in ontwikkelingslanden actief. Sinds anderhalf jaar wordt nu kinderuitbuiting in Nederland aangepakt met als doel het terugdringen en uiteindelijk stoppen van de geëxplodeerde handel in tieners voor seks.

Dit soort praktijken vindt tegenwoordig vooral online plaatsvindt.

WATCH Nederland spoort uitbuiters zoals loverboys op en spant zich samen met de politie, het OM en zorgorganisatie Fier/CKM in om slachtoffers te bevrijden, zorg te bieden, recidive te voorkomen en de uitbuiters voor de rechter te brengen.

Bezoek onze winkel en help Terre des Hommes Helmond   

In de afgelopen 13 jaar heeft Terre des Hommes in Helmond al een grote bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid en het welzijn van kinderen in de gehele wereld. Deze ervaring geeft vertrouwen voor de toekomst want helaas is kinderuitbuiting in veel landen, en ook in Nederland, nog altijd een probleem.

Met dank aan de inwoners van Helmond voor hun bijdrage rekenen de vrijwilligers van de winkel ook voor het nieuwe jaar weer op veel steun. Deze steun kan bestaan uit het afleveren van mooie kleding of andere spullen die u niet meer nodig heeft, maar ook uit het “shoppen” in onze winkel waar we goede spullen verkopen tegen een eerlijke prijs. Maar misschien wilt u ons ook gewoon financieel steunen, elke bijdrage is van harte welkom, of uw handen uit de mouwen steken als vrijwilliger!

Wij zijn blij met uw steun dus meld u aan bij onze winkel, Marktstraat 9 in Helmond.Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *