Terrorduif teistert Winkelcentrum Brouwhorst

Al een tijdje teistert een terrorduif Winkelcentrum Brouwhorst. Ondernemers ergeren zich ondertussen ‘groen en blauw’ aan de duif die de boel daar regelmatig op stelten zet.

Het lijkt een lief diertje, maar schijn bedriegt. In diverse winkels loopt deze duif op zijn dooie gemakkie naar binnen. Wegjagen heeft amper nut en vangen lukt al helemáál niet. Bij elke poging fladdert het dier simpelweg door de winkel en daarmee is het einde dan zoek.

Zo’n indringer in je winkel is niet echt wenselijk. Uit praktische en hygiënische oogpunten zou ‘de doif doot moeten’. Het idee dat zo’n beest gezellig met je de drankwinkel of supermarkt binnenwandelt, lijkt vooralsnog erg grappig. Maar zodra zo’n duif tussen jouw boodschappen een grote boodschap doet, kun je als winkel wel gedag zeggen tegen je klanten. Wanneer deze terrorduif eindelijk de winkel uit is en de deur gesloten kan worden, gaat ie lekker de hele nacht in een dakgoot zitten koekeloeren tot de volgende ochtend.

De dierenambulance is al een paar keer geweest om de duif mee te nemen. Het beestje verkeert echter in goede gezondheid en dus is er geen reden om het beest op te sluiten. Daarom laat de dierenambulance het na een tijdje weer gaan. En, zoals het een echte duif betaamt, keert het uiteindelijk weer gewoon terug naar het winkelcentrum.

Dit ‘duifels gedrag’ kan dus knap lastig zijn voor een ondernemer. Maar…. Zou het niet de schuld van de ondernemers zelf zijn? Of van het winkelend publiek? Enkele winkelende bezoekers wezen deze wijkreporter naar de plaats waar de duif zich verschanst had. En daar ontdekte hij een paar plekken waar duivenvoer was gestrooid.

Tja, dan ben je uitgepraat. Het is niet dat de duif verdwaald is en niet weet waar zijn soortgenoten huizen. Nee, hij is dolblij met zijn territorium. Want daar is en wordt hij lekker verwend. Maar zodra je vogelvoer gaat strooien, loop je ook het risico dat er nog andere ongenode gasten komen. Wat te denken van de rattenplaag die er nu al in Brouwhuis heerst?

Dus mensen, wees verstandig, gooi geen etenswaren in en rond het winkelcentrum. Voor je het weet, moet je de rattenvanger van Hamelen bellen.

Verslag en fotografie : Hans Choufoer

Ingezonden foto’s: ondernemers WC Brouwhorst

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *