Dit jaar bestaan de Kasteelconcerten in Helmond 21 seizoenen. Alle reden voor Dit is Helmond om in een unieke documentaire terug te blikken op 20 seizoenen Kasteeltuinconcerten. Daarin zie je onder meer hoe dit kleinschalige evenement uit kon groeien tot het spectaculaire gratis festival dat het vandaag de dag is, met duizenden bezoekers per avond. 

Gedurende het bestaan van de Kasteeltuinconcerten traden meer dan 145 bands op en trok het ‘vrijdagavond-zomerfestival’ liefst 1 miljoen bezoekers. Nu 22 jaar geleden startte het festival met slechts enkele honderden bezoekers, zittend en liggend op een grasveld. Iets wat je je maar moeilijk kunt voorstellen. De organisatie was destijds nog in handen van een Belgische organisatie. De eerste zaden voor het kleinschalige evenement werden geplant door twee Belgische studenten.

Uiteindelijk werd hun initiatief door Stadspromotie Helmond naar onze stad gehaald en kwamen daar de Kasteeltuinconcerten Helmond uit voort. Gaandeweg nam ook de lokale horeca de catering over.

Wil je weten hoe de historie van een van Helmonds populairste evenementen precies is verlopen? Bekijk dan hier de documentaire ’20 seizoenen Kasteeltuinconcerten Helmond’.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *