Teun van de Ven krijgt jeugdlintje voor redden klasgenoot

Vorig jaar tijdens een schoolreisje van basisschool Dierdonk viel een leerling bij de botsauto’s. Teun van de Ven sprong in de bres om hem te redden en erger te voorkomen.

Louis maakt het goed na een bezoek aan het ziekenhuis. Hij is ook erg blij dat zijn goede vriend Teun hem geholpen heeft. Burgemeester Elly Blanksma is samen met wethouder Cathalijne Dortmans en jeugdburgemeester Noël Silalahi naar basisschool Dierdonk gegaan om de oorkonde en het jeugdlintje te overhandigen aan Teun. “Je bent nu een echte held van Helmond”, zei burgemeester Blanksma tijdens het opspelden. “Je hebt Superman, Spiderman en Teun”, vulde de jeugdburgemeester aan.

Familie

Opa, oma, ooms, tante, vader en moeder van zowel Teun als Louis waren aanwezig om de huldiging bij te wonen. Iedereen is ontzettend trots op de jongens en de klas over hoe ze met de situatie zijn omgegaan. De vader en moeder van Teun zijn ook erg trots op hun zoon. “Hij vertelde direct toen hij thuis kwam wat er gebeurd was. Hij vond het allemaal super spannend, maar wij waren natuurlijk heel trots dat hij zo snel gehandeld heeft.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.