‘The Beatles’ naar Deurne, yeah, yeah, yeah!

Nee, natuurlijk zijn het niet dé Beatles. Maar ze komen wel heel dicht in de buurt. Beatles-fans beschouwen The Beatles Revival uit de Tsjechische hoofdstad Praag als één van ‘s werelds beste Beatles tributebands. Zelfs de voormalig assistent-manager van de echte Fab Four dacht dat hij John, Paul, George en Ringo hoorde toen hij de Tsjechen aan het werk zag. Op zaterdag 9 september staat het viertal op de planken van het Fletcher Klooster Hotel Willibrordhaeghe in Deurne.

The Beatles zijn ‘hotter’ dan ooit. Dat valt bijvoorbeeld goed af te lezen aan het enorme succes van de Nederlandse band The Analogues, die zaal na zaal uitverkoopt. Zo stond de formatie al diverse keren in theaters in Liverpool, tijdens de Internationale Beatlesweek. Ook in Londen wisten ze de Engelse fans in vervoering te brengen, tot tranen toe. Maar The Analogues zijn geen Beatles Revival. Bij de Nederlanders draait het in eerste instantie om de muziek alleen, die ze dan ook perfect vertolken. Verder hebben ze geen ‘moptops’ en dragen ze geen strakke maatkostuums. Zodat ze qua uiterlijk in geen enkel opzicht op The Beatles lijken.

The real thing

‘Onwaarschijnlijk hoe deze jongens uit Tsjechië ‘the real thing’ benaderen’, was het oordeel van veel toehoorders na hun optredens. Elk nummer wordt door de vier muzikanten griezelig precies gebracht. Zelfs de bas wordt linkshandig gespeeld, net als Paul McCartney dat deed en nog steeds doet. Als eerste niet-Engelse band speelden ze drie concerten in de beroemde Cavern Club in Liverpool, waar ze lovende recensies kregen na hun optredens.

Kapsels

Dat de Tsjechen veel weg hebben van The Beatles, zit hem niet alleen in de muziek. Ook hun identieke kapsels, kostuums en originele instrumentmerken die ze gebruiken, zoals Rickenbacker, Gretsch en Vox, dragen daaraan bij. Na het optreden van The Beatles Revival spelen de jonge muzikanten van de band FABruari Four.

Het optreden op zaterdag 9 september in het Fletcher Klooster Hotel Willibrordhaeghe aan de Vlierdenseweg in Deurne start om 20.45 uur. De zaal is geopend vanaf 20.00 uur en de afterparty met FABruari Four start om 22.30 uur. Meer info en tickets vind je op The Beatles Revival.

Foto: Fletcher Events

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *