The Big Bingo Revue voor ouderen in de Cacaofabriek

Een show vol livemuziek, humoristisch kienen en quizzen. Speciaal voor ouderen. Op maandag 26 oktober om 13.00 en om 15.00 uur gaat dit gebeuren in de Cacaofabriek met The Big Bingo Revue. Ondanks de coronaregels speelt er een Helmondse bezetting die wel van wanten weet als het gaat om muziek en kolder.

Erica en Irma Martens (bekend van Dubbel Trubbel, de OudDoorconcerten en Muziek in ’t Portiek) verzorgen de muziek en Henkes (Striepke Veur, DJ Henkes), Birgit van Ekert (Petazzie mi Skruwsaws) en Rob Bouwman (tonprater, winnaar Narrekap) zorgen voor de kolder eromheen.

Verstandig?

Een show speciaal voor ouderen in de Cacaofabriek tijdens een gedeeltelijke lockdown. Is dat nou wel zo verstandig? ‘We gaan het gewoon doen’, zegt Annique van den Heuvel van Lang Leve Cultuur, samen met Werkgroep Omzien naar Elkaar, een van de initiatiefnemers van de voorstelling. “De Cacaofabriek heeft alles goed op orde en het is coronaproof. Per show mogen maximaal 30 personen naar binnen en er zijn zitplaatsen met voldoende afstand. We merken dat ouderen wel angstig zijn, maar dat er ook nog steeds behoefte is om dingen te  ondernemen met andere ouderen. We hopen een goed voorbeeld te kunnen zijn van een theaterbeleving voor ouderen op een veilige manier.”

Uiteindelijk is het de bedoeling om de show de wijken en verder in te brengen. Vanwege corona blijkt het lastig om te organiseren. “We gaan maandag gewoon een try-out draaien”, zegt Erica Martens. “We hebben bij de OudDoor Concerten en Muziek in ’t Portiek (waar Erica, Irma en Henkes een grote bijdrage aan hebben geleverd) kunnen zien wat het met ouderen doet om even lekker te kunnen lachen en hun zinnen te verzetten door te luisteren naar muziek van vroeger. Wij gaan ervoor zorgen dat alle angsten en zorgen even een uurtje verdwijnen.”

De entree bedraagt € 3,50 per persoon. Stuur een mailtje naar info@langleve-cultuur.nl om een kaart te reserveren.

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *