The Big Bingo Revue zorgt voor Helmondse glimlach

Een bingomiddag op maandag in de coronatijd? Ja, het kan. Met twee presentatoren, twee zangeressen en 21 ouderen is de Popzaal in de Cacaofabriek ingericht voor een spelmiddag. Vele bingo- en muziekrondes, met uiteraard kans op vele prijzen.

“Sommige ouderen hebben in deze tijden last van angsten en zorgen. Deze bingo zorgt ervoor dat ouderen plezier hebben en lol hebben in deze moeilijke tijden”, zegt Annique van den Heuvel van Lang Leve Cultuur. Dat heeft effect. Vanaf de eerste minuut van de bingo is de vrolijkheid van de gezichten af te lezen.

Cabaretier Rob Bouwman kan niet aanwezig zijn bij de bingo. Dit omdat hij lesgeeft op een middelbare school in Venlo en deze taak niet zomaar neer kan leggen. Net als de anderen geldt dat hij een betaalde baan heeft en bingo en andere recreatiegelegenheden op bijna vrijwillige basis doet. Dat maakt het plezier er echter niet minder om.

Bingospel en muziek
Birgit van Ekert en Henk-Jan Berkers , alias ‘Henkes’, presenteren de bingo. Maar eerst trappen de Helmonds-talige zangeressen Erica en Irma Martens af met een lied. Het is duidelijk dat zussen op deze middag parodieën op bestaande nummers maken. Dit in het thema van Helmond en het coronavirus.

De bingomolen staat klaar en Van Ekert draait aan de molen en leest het nummer op. Henkes wil af van het ‘saaie’ oplezen en schreeuwt het nummer in het Helmonds dialect door de zaal. “Ik kan jullie het nummer ook wel laten zien. Dan moet je wel goed kijken”, grapt hij. Genoeg humor zit er dus wel in. Na zo’n twee uur is de bingo voorbij en zijn de prijzen verdeeld.

Winnaar
Er vallen veel prijzen te winnen, zoals chocola, spullen voor de open haard en een vogelhuisje. Die laatste prijs weet Diny van Elsen te bemachtigen. Ze werd door haar vriendinnen aan tafel uitgenodigd om mee te doen met de grote bingoshow en zei meteen ja. “Vooral in deze tijden wil je leuke dingen doen. De keuze was daarom niet zo moeilijk”, zegt ze. Van Elsen heeft erg genoten van de spelmiddag. Dat is immers te merken aan het geven van antwoorden met een harde lach. En het vogelhuisje? Daar heeft ze zelf niet veel aan. “Mijn kleinkinderen zijn er vast blij mee en kunnen het goed gebruiken”, lacht ze.

Geslaagde middag
Henkes, inmiddels bezig met het opruimen van de techniek, blikt met groot genoegen terug op The Big Bingo Revue. Henkes: “Humor was zeker nodig, om de aanwezigen te laten genieten. Dat zorgde voor veel leuke reacties. Die positieve berichten kunnen we goed gebruiken, want we hebben plannen om uit te breiden in Helmond en omgeving. Dat kunnen feesten zijn voor ouderen, maar ook voor jongeren en voor bedrijven. We hebben een breed publiek, we kunnen alle kanten op. Als we maar mensen vermaken in de coronatijd. Met deze bingomiddag is dat zeker gelukt.”

 

Foto’s: Hans Choufoer 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Alexander Brutsaert

Hallo, ik ben Alexander Brutsaert en ik ben 19 jaar. Dit jaar begin ik aan mijn tweede jaar journalistiek in Tilburg. Ik ben blij dat ik de komende maanden stage mag lopen bij DitisHelmond.

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *