The Food Station in Brouwhuis: verandering van spijs doet eten

Iedereen die in Brouwhuis op het station  of er langs loopt kent wel de horecazaak 1,2…go! op de Deltaweg.

Daar kon men terecht voor eten of een snelle hap. Binnenkort gaat dat veranderen. Op 1 februari is er van 1, 2…go! niets meer te merken. Daar komt nu The Food Station in. Om er meer van te weten ging de wijkreporter Hans er eens een kijkje nemen en ontmoette hij Max Adriaansen en Richard van der Leij, twee vriendelijke heren die er nieuw leven in gaan blazen.

Max en Richard hebben veel ervaring in de horeca. Max zit al 7 jaar in het vak en Richard al 17 jaar. Max heeft een cocktail catering bedrijf en Richard heeft een bar in Leende. De bedoeling is dat hun zaak gebruikt wordt als wachtruimte voor de treinreizigers zonder de verplichting iets te gebruiken. Maar als men honger krijgt of trek in iets lekkers is dat natuurlijk te verkrijgen. En veel plantaardig eten. Men kan er terecht voor ontbijt, lunch en warme maaltijden maar er zijn ook smoothies en fruit te krijgen. En voor de liefhebbers zijn  er ook wraps, salades en de populaire Pokebowl. (Dat is Hawaiaans en betekent eigenlijk in plakken of stukken gesneden. Hoofdgerecht is dan rijst).

Als men s’morgens vroeg met de trein mee moet kan men er elke dag terecht voor een lekkere kop koffie of thee. Vanaf 07.00 uur tot 19.30 uur en in de weekenden van 10.30 uur tot 19.30 uur. Voor de snelle hap kan men er kaas- frikandellen- of saussijzenbroodje mee nemen om in de trein op te eten. Maar men kan er ook terecht voor bedrijfscatering. Dat is wel handig als een bedrijf de lunch wil verzorgen voor het personeel. Er zijn keuzemogelijkheden zat. Het is dus de moeite waard om keer binnen te wippen bij The Food Station voor een kop koffie of thee en kennis te maken met het vriendelijke duo…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *