Theater op afstand: Het Speelhuis start met streamen

Theater Het Speelhuis start binnenkort met streaming. Die techniek maakt het voor iedereen, die om wat voor reden dan ook niet naar het theater kan of wil komen, mogelijk om een voorstelling live te volgen op afstand.

Vanaf volgende week is het zover. Dan start Het Speelhuis met het streamen van voorstellingen en dus met het aanbieden van V-tickets. Dat houdt in dat ‘bezoekers’ vanaf hun eigen scherm kunnen meekijken naar het podium in de theaterzaal.

Op vrijdag 27 november staat Dark Thoughts – A life changing dance performance van het Kunstkwartier op het programma. Ook later, in januari, zijn voor twee voorstellingen van het Kunstkwartier – op zondag 17 en zondag 31 januari – V-tickets te koop.

Geen drempels
In de theaterzaal hangen drie vaste camera’s, er is één mobiele camera en een regiekamer om de streaming te verzorgen. De voorstelling wordt met toestemming van de artiest opgenomen en kan vervolgens live worden uitgezonden of achteraf beschikbaar gesteld worden.”Het publiek koopt via onze site een V-ticket en die geeft toegang tot de (live)opname. Het kopen van een ticket werkt eigenlijk hetzelfde als normaal’’, legt directeur Jochem Otten uit.

,,We hopen dat het theater met deze techniek nog meer van iedereen wordt. Het Speelhuis is niet voor niets gebouwd als een transparant theater: drempelloos en voor iedereen.’’Streaming verlaagt die drempel volgens Otten. “Mensen kunnen een V-ticket kopen en kijken wat ze van theater vinden. Je gunt iedereen die verwondering in het theater heeft.’’

 

Foto: Technicus Paul Viets regelt vanuit de regiekamer de streaming

Foto’s: Dave van Hout

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *