Theaterkoor Nutsz deelnemer Music meets Art

Festival in en om Theater Speelhuis
Zondag 18 september van 13.00 tot 18.00 uur
Organisatie Mannenkoor Lambardi

Een van de deelnemers aan het evenement is Theaterkoor Nutsz.

Theaterkoor Nutsz is sinds 2008 een begrip in Helmond. Iedere week repeteren we in de Geseldonk en bij OBS ’t Hout. De meeste leden komen uit Helmond maar ook uit omliggende steden en dorpen weten ze ons te vinden. We rekenen al jaren op een vast publiek, want heb je eenmaal een voorstelling gezien dan wil je er geen één meer missen!

De voorstellingen worden door het publiek gekenmerkt als energiek, theatraal, kwalitatief, spannend en divers. Het mooiste compliment dat we ieder jaar krijgen is dat het publiek ziet hoe fijn de Nutszers het met elkaar hebben. Dat zie je op het podium maar ook achter de schermen. Onze spelers durven grenzen te verleggen door de veiligheid en saamhorigheid die ze ervaren. Daardoor blijven we als groep in alle opzichten groeien. Ons artistieke team bestaat uit een regisseur, choreograaf, zangcoach, kinderrepetitor en artistiek leider. Alle docenten die meewerken aan de voorstellingen zijn professionals, die een kunstenopleiding hebben gevolgd en daarnaast ook ervaring hebben in het professionele theater vak als uitvoerende.

In 2013 hebben we een pilot gedraaid met kinderen. Deze werd zo enthousiast ontvangen dat we een educatietak hebben opgericht. Inmiddels zijn er drie kindergroepen en een tienergroep actief. Om het anderhalf jaar brengt Nutsz een voorstelling in het theater. Ook tijdens deze grote voorstelling van de volwassenen spelen de kinderen en tieners een rol. In 2023 spelen we onze voorstelling in het Parktheater in Eindhoven. We zijn inmiddels al druk bezig met de voorbereidingen. Het belooft een waar spektakel te worden!

Toen Lambardi ons benaderde om mee te werken aan hun ‘Music meets art’ festival, waren we natuurlijk gelijk enthousiast. Mooi dat we met zo velen de krachten kunnen bundelen en bij kunnen dragen aan een mooi cultureel weekend. Zowel de volwassenen als de educatietak zullen op zondag meerdere malen een mini-voorstelling presenteren op het podium van Het Speelhuis. Wellicht smaakt dat naar meer en zien we je tijdens onze nieuwe voorstellingen op 9 en 10 juni 2023 in het Parktheater!

Rest ons niets anders dan Lambardi te feliciteren met hun 70-jarig jubileum!

Foto: Madelief de Korte

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.