Theatervoorstelling over de impact van dementie

In het kader van de weken van de Mentale Gezondheid presenteert Dementievriendelijke Gemeente Helmond op 22 mei de theatervoorstelling ‘De dementie van Jet en Harrie’ in Wijkhuis De Fonkel in Helmond.

Dementievriendelijke Gemeente Helmond heeft als doel om inwoners van Helmond bewust te maken over het thema dementie. “Vroeg of laat krijgen we allemaal direct of indirect met dit onderwerp te maken”, zegt een woordvoerder van het samenwerkingsverband. “Ook willen we laten zien wat de impact van dementie is op degene met dementie en zijn of haar omgeving. Verder hopen we het taboe rondom dementie te doorbreken middels het aanbieden van activiteiten. Deze theatervoorstelling is er één van.”

Theatervoorstelling
In de voorstelling volgen we de lotgevallen van Jet en Harrie. Alles lijkt goed te gaan als Jet en Harrie beiden met pensioen gaan. Het leven ligt aan hun voeten, totdat er dingen gebeuren die Harrie een ‘niet-pluisgevoel’ geven. Jet blijkt te lijden aan dementie. We volgen Jet en Harrie vanaf het moment waarop er niets aan de hand is, totdat Jet is verhuisd naar een verpleegafdeling. De voorstelling laat je lachen en huilen en geeft een inkijk in het proces van de patiënt en haar mantelzorgers.

Aanmelden
De theatervoorstelling vindt plaats op woensdag 22 mei in Wijkhuis De Fonkel aan de Prins Karelstraat, vanaf 20.00 uur. De toegang is gratis. Wil je de voorstelling bijwonen, dan moet je jezelf wel eerst even aanmelden. Dat kan via het e-mailadres mantelzorghelmond@levgroep.nl. Geef daarbij je naam, je woonplaats en het aantal personen door.

Er zijn collectebussen aanwezig waarin je een vrijwillige bijdrage kunt doen voor Dementievriendelijke Gemeente Helmond. Zodat dit samenwerkingsverband in de toekomst nog meer activiteiten kan gaan organiseren.

Dementievriendelijke Gemeente Helmond
Dementievriendelijke Gemeente Helmond is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties in Helmond, zoals Gemeente Helmond, Jibb+, De Zorgboog, Savant Zorg, Samen Verder, Bibliotheek Helmond-Peel, CultuurContact, Alzheimer Café Helmond, Netwerk Dementie De Peel en LEVgroep.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *