Thema Kinderboekenweek in bibliotheek: ‘Worden wat je wil’

Tijdens de Kinderboekenweek van 6 tot en met 17 oktober kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later want het thema is dit jaar: ‘Worden wat je wil’. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren.

Magische Goochelvoorstelling: ‘Worden wat je wil’

Zaterdag 9 oktober van 15.30 tot 16.30 uur in Bibliotheek Helmond: ‘De kleine Jori is 11 jaar oud. Hij wil Showman worden. Hij gaat zijn droom achterna en treedt op in 12 landen, verspreid over 3 continenten. In deze voorstelling neemt allround entertainer Jori Veldhuizen de kinderen mee in zijn reis vol dromen, ambities en idealen.’ Geschikt voor het hele gezin. In verband met nog steeds bestaande coronamaatregelen dienen belangstellenden vooraf tickets (€2,50) te bestellen, zowel voor kinderen als begeleiders. Het aantal plaatsen is beperkt.

Voorlezen op woensdagmiddag

Op woensdagmiddag 6 en 13 oktober wordt in alle 4 de bibliotheekvestigingen voorgelezen uit een boek met het thema van de Kinderboekenweek. Het begint om 14.30 uur. Voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar.

Games in het Techlab

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen op bijna elk moment van de dag gratis 3 games komen spelen in het TechLab in de bibliotheek in Helmond. Er is een Green Screenspel, een Mysteriespel en een Beroepenspel. Je speelt ze op een telefoon of tablet. De spellen duren 5 tot 45 minuten. Speelplezier voor kinderen van 7 t/m 13 jaar.

TechLab Digiwijs: Maak een eigen Boekentop 5 video

Inspireer anderen met boekentips. Met foto’s of korte filmpjes stellen kinderen hun eigen boekentop 5 samen. Neem een usb-stick mee. Gratis workshop voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Woensdag 13 oktober van 14.00 tot 16.00 uur, bibliotheek Helmond.                                                               

Chinese Storytelling

Samen Chinees Voorlezen met aansluitend een kleine knutselactiviteit. Een boek lezen en ontdekken in de taal Mandarijn voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Vooraf aanmelden heeft de voorkeur. Vrijdag 8 oktober van 15.00 – 16.00 uur in bibliotheek Helmond.

Workshop Sparebots maken met E-waste

Maak met elektronisch afval een bewegend figuurtje! In samenwerking met Energiehuis Helmond besteden we tijdens de Kinderboekenweek ook aandacht aan de Week van de Duurzaamheid. Jorg Duitsman laat jou met printplaatjes, solderen en elektronisch afval een Sparebot maken. Vergeet niet een dekseltje van een potje mee te nemen! De workshop is geschikt voor het hele gezin, vanaf 8 jaar. Vooraf aanmelden. Tickets kosten €2,50 voor zowel kinderen als volwassenen. Let op: deze activiteit op zaterdag 16 oktober van 10.30 – 12.30 uur is in de bibliotheek in Asten.

Theaterproducties Letter Belangrijk

Later als ik groot ben word ik…. Kok, politieagent, dierenarts… Er zijn zoveel beroepen. Ga mee met Coco en leer verschillende beroepen kennen. Geniet van de vele vrolijke liedjes. Voor iedereen vanaf 4 jaar. Vooraf aanmelden. Tickets kosten €2,50 voor zowel kind als begeleider. Zaterdag 16 oktober van 14.00 –  16.00 uur  en zaterdag 23 oktober van 11.00 – 11.45 uur in de bibliotheek in Helmond.

Korting voor voorstelling De Waanzinnige Boomhut met 52 verdiepingen

Bibliotheek Helmond-Peel en Theater De Ruchte bieden tickets aan met korting voor de familievoorstelling ‘De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen’ op 13 oktober in de Ruchte. Bij aankoop van vier tickets krijgen leden van de Bibliotheek Helmond-Peel 25% korting op de toegangsprijs, oftewel: het vierde kaartje is gratis. Kijk voor de kortingscode op de Kinderboekenweek-pagina van de bibliotheek.

Kinderboekenkrant, voorleesgids en expositie

Boekentips? Neem dan de gratis Kinderboekenkrant mee in de bibliotheek. Voor (groot)ouders is er handige nieuwe Voorleesgids 2021-2022 om mee te nemen. Daarnaast is er een expositie van de boektitels die bekroond zijn met Griffels en Penselen om meer inspiratie op te doen voor de  boeken om te lenen.

Info en tickets: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Foto: campagnebeeld van de Kinderboekenweek 2021

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *