Een kamer in zijn huis is omgetoverd in een klein museum. Aan de muur talloze oorkondes en foto’s. Van Theo Duijmelings samen met allerlei mensen die iets met taal hebben. Zelfs met Prinses Laurentien die de Stichting Lezen en Schrijven heeft opgericht. Want, Theo is genomineerd als Taalheld. Tot en met vrijdag 17 juni kan het Nederlandse publiek op hem stemmen.

De genomineerden hadden jarenlang moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Zij deden daar iets aan en hun leven veranderde in positieve zin. Theo Duijmelings uit Helmond is daar het levende bewijs van.

Deze Helmondse ex-laaggeletterde is nu 75 jaar en plukt nog elke dag de vruchten van zijn inspanningen om op latere leeftijd te leren lezen en schrijven. Hij begon vervolgens 45 jaar geleden in zijn eigen huiskamer met de eerste lessen voor mensen die ook beter wilden lezen en schrijven. Het is zijn levenswerk geworden.

Stichting Lezen en Schrijven reikt dit jaar voor de zevende keer de Taalheldenprijs uit. De uitreiking is op maandag 20 juni door Prinses Laurentien.

Stemmen kan dus nog tot en met vrijdag 17 juni via: www.taalheld.nl

 

Genomineerde Taalheld Theo Duimelings (foto: eelk.nl)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.