Thomas Tuerlings lijsttrekker GroenLinks gemeenteraadsverkiezingen

De leden van GroenLinks hebben zaterdag 19 juni tijdens de Algemene Ledenvergadering Thomas Tuerlings tot lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Hiermee is hij de opvolger van Antoinette Maas, die in 2014 en 2018 met de lijst van GroenLinks trok.

Met het aanstaande vertrek van wethouder Maas, kiest GroenLinks Helmond nu met Teurlings voor een jonge en ambitieuze lijsttrekker. In 2018 koos GroenLinks, als grootste fractie binnen de gemeenteraad, Teurlings tot fractievoorzitter. Daarvoor was hij al vanaf 2014 burgerlid voor GroenLinks in verschillende raadscommissies. Zodoende heeft hij gedurende twee raadsperiodes de nodige ervaring opgebouwd in het besturen van de stad. Hij wil zich met veel passie en overtuiging blijven inzetten voor de door Antoinette Maas ingeslagen weg.

Kandidatenlijst

De samenstelling van de volledige kandidatenlijst volgt in het najaar. De kandidatencommissie, bestaande uit Renate Richters, Paul Smeulders en Wim Raaijmakers, zal hiertoe een voordracht doen aan de ledenvergadering van GroenLinks in november.

Foto: GroenLinks

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GroenLinks Helmond

Wil je meedoen met GroenLinks Helmond? Dat kan. Verandering komt van alle dingen die we doen. Groot én klein. Alleen samen kunnen we Helmond veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.