Tiende editie Fête de la Nature in Brabant

Komend weekend is de tiende editie van Fête de la Nature. Op allerlei plekken in Nederland vinden kleinschalige natuurfeestjes plaats. In de provincie Noord-Brabant zijn er in het kader van de Fête-jubileumeditie elf feestjes. Je kunt daarbij bijvoorbeeld meedoen aan een yogawandeling in Helmond.

Fête de la Nature wordt door heel Nederland gevierd. In totaal vinden ruim honderd natuurfeestjes plaats. Dit alles om te laten zien hoe geweldig en belangrijk de natuur is. “De natuur staat onder druk. Het verlies aan biodiversiteit is groot. Daarom is het belangrijk dat iedereen ziet hoe mooi die natuur is. Want wie de natuur omarmt, gaat er ook beter voor zorgen”, zegt projectleider Britt Dragstra van IVN Natuureducatie.

Grassroots

Fête de la Nature is een grassroots natuurfestival. Dit betekent dat er niet één organisator is, maar dat iedereen zelf een natuurfeestje of -activiteit kan opzetten. En aan deze oproep van IVN gaven ook tijdens deze jubileumeditie weer veel mensen gehoor. Je kunt kiezen uit vele verschillende natuurfeestjes, variërend van mindwalks en yoga in de natuur tot wildplukwandelingen. Op de website van Fête de la Nature vind je alle activiteiten op een rij.

Yogawandeling

In Helmond kun je aansluiten bij een yogawandeling van zo’n vijf kilometer door natuurgebied ‘t Goor in Mierlo-Hout en Helmond. In de natuur geniet je van vele voordelen van wandelen, zoals de nabijheid van de natuur en de stilte. Tijdens de wandeling krijg je aandachts- en ademhalingsoefeningen. Deze ‘verzachten’ je lichaam en geest optimaal, zodat je uit de stress-stand komt. Deelname aan de wandeling is gratis.

Laagdrempelig contact met natuur

IVN Natuureducatie, dat het festival dus niet organiseert maar ondersteunt, is tevreden met de grote animo. Dragstra: “Soms lijkt de mens te vergeten dat een gezond ecosysteem essentieel is voor ons voortbestaan. En dat we onderdeel zijn van de natuur. Iets waarvan je houdt en wat je belangrijk vindt, dat moet gevierd worden. Zo is Fête een manier om het leven te vieren. Alle zichtbare elementen om ons heen. Maar ook alle onzichtbare, zoals de micro-organismen die zorgen voor een goede kwaliteit van de bodem. En natuurlijk de rust die je kunt vinden in de natuur.”

Hart voor de natuur

Fête de la Nature werd tien jaar geleden in Nederland opgezet door een groep enthousiastelingen met een groot hart voor de natuur. In 2020 ‘adopteerde’ IVN het festival. Maar alle evenementen worden lokaal georganiseerd, door natuurliefhebbers zelf.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 5 reacties

 1. Manon Reply

  Goedendag, ik kan de yoga wandeling niet terug vinden via de door u gedeelde link en niet bij ivn ..? Kunt u mij vertellen waar wel? BVD

  • DitisHelmond John Janssen - Redactie Reply

   Beste Manon, vreemd, gisteren werd de wandeling nog vermeld op de betreffende website. Wellicht is deze komen te vervallen, we proberen even contact op te nemen met de organisatie!

 2. Manon Reply

  Goedemorgen, waar en wanneer is deze wandeling? (Op de vermelde site staat het niet vermeld..?)

  • DitisHelmond John Janssen - Redactie Reply

   Beste Manon, vreemd, gisteren werd de wandeling nog vermeld op de betreffende website. Wellicht is deze komen te vervallen, we proberen even contact op te nemen met de organisatie!

 3. Kim Van Goor Reply

  Hoi Manon,

  Ik ben de organisator van de yogawandeling en ik kreeg bericht van de organisatie IVN dat je de wandeling niet kon zien. Als het goed is, is dat aangepast. De wandeling zat vol, maar er is een plekje vrijgekomen. Als je aan wilt sluiten kun je mij mailen op kim@deseizoenenyoga.nl of je kunt je aanmelden via de website inmiddels, als het goed is. Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *