Een wens van veel mensen en kinderen is vandaag, de 12e februari in vervulling gegaan: sneeuw en ijs. Maar na een paar dagen is de sneeuw wel een handicap vanwege de gladde wegen en paden die het veroorzaakt. Voor veel oudere mensen is dat een ramp.

Niet naar buiten durven gaan, laat staan fietsen. Maar er is ook een dik pluspunt aan dit weer. Door het vriezen komt er ijs. En ijs betekent vaak lekker schaatsen. Ook al gaat het maandag weer dooien zijn er nog steeds mensen die graag willen profiteren van die laatste dagen met vorst. Vooral in Brouwhuis bij het skatepark van het Tienerhuis. De harde werkers vallen direct op. Peter Boelsem, Roel Damen, Victor Prins en Jordy van Mierlo(uit Nuenen) staken gelijk de handen uit de mouwen.

Afgelopen maandag op dinsdagnacht werd er eerst sneeuw geruimd op het skatepark. Daarna een beetje egaliseren en bewerken met water. Zo ontstond er langzamerhand een schitterende ijsvlakte. Er werd niet veel melding van gemaakt om de toeloop van mensen en kinderen te beperken, maar de basisscholen konden een uurtje de baan reserveren voor de leerlingen. Er waren niet veel reacties maar dat was niet erg. De scholen die zich wel inschreven hadden, waren de gelukkige om even met enkele leerlingen te kunnen schaatsen. En aanstaande maandag is het misschien weer verleden tijd als de dooi inzet. Voorlopig leverde het wel een paar mooie plaatjes en gezellige uurtjes op in Brouwhuis.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *