Tienerhuis: schilderen is voor iedereen

Helaas is het Tienerhuis op de Rivierensingel vaak gesloten. Vooral met regenachtig weer is de skatebaan gesloten, omdat de schansen dan glad kunnen zijn. Maar toch wordt er binnen wel af en toe een activiteit georganiseerd. Zoals vandaag, woensdag 4 januari. De kinderen vanaf groep 6 waren welkom voor een leuke schildermiddag.

De (vaste) vrijwilligster Melissa, had het goed voor elkaar. De tafels waren klaar gezet en er stonden al bakken met verf en kwasten, maar ook met potloden kon er gewerkt worden. Iedereen kreeg een canvasdoek die ze konden beschilderen. Er was zelfs een dame bij die eerst het canvas beplakte met stukjes tape. Aan het eind van de middag had ze er toch een mooi werkje van gemaakt. Een andere dame die van de natuur hield, begon aan een uil. Ook dit werd een mooi schilderijtje.

Halverwege kregen de aankomende talenten (onverwachts) bezoek van een bekende kunstenares. Hilma Bovenkerk kwam even kijken. Zij had gehoord dat er een schildermiddag was en kwam even een kijkje nemen. Hilma is bekend om haar prachtige schilder- en graffitiwerken. Toen de kunstwerken klaar waren, werden de canvasdoeken even gedroogd om daarna mooi te worden opgehangen in het Tienerhuis. Volgens de dames hadden ze een leuke middag gehad en wilden het zeker nog een keer doen….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Melissa.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.