Nieuw motto Jan van Brabant College: Time to be you

Wie de afgelopen tijd langs de panden van het Jan van Brabant College is gekomen, kan het niet ontgaan zijn. Het Jan van Brabant College is dit voorjaar gestart met frisse energie. De school heeft een nieuwe huisstijl en een nieuw motto: Time to be you. Dat is al te zien op de gevels en het wordt momenteel doorgevoerd in alle uitingen van de school.

Het Jan van Brabant College legt het als volgt uit: “De huisstijl is warm, kleurrijk en modern. Centraal in de nieuwe huisstijl staat het hart. Dit hart symboliseert met drie kleuren de verbinding tussen de drie locaties en het hart van Helmond. Paars voor de Gasthuisstraat, blauw voor de Molenstraat en groen voor de Deltaweg. En de vertrouwde ruiter? Jan van Brabant blijft trots te paard.

Het Jan van Brabant College is een warme school. Wie je ook bent of waar je ook vandaan komt, bij het Jan van Brabant College is elke leerling en elke medewerker van harte welkom. Iedereen voelt zich hier snel thuis. Het is een kleinschalige school waar je gezien wordt. Dat is ook wat de drie locaties verbindt. Of je nu naar school gaat of werkt op de Deltaweg, de Molenstraat of de Gasthuisstraat, je mag overal zijn of ontdekken wie je bent. Vandaar de slogan: Time to be you.”

Drie locaties met ieder een eigen karakter

De drie locaties hebben elk ook nog hun eigen karakter. De Deltaweg biedt mavo-onderwijs. Dat gebeurt volgens het concept Deltawijs met onderzoekende en thematische projecten. Leerlingen met een (K)GT-advies kunnen hier terecht. Leerlingen krijgen alle aandacht, ruimte en support om persoonlijk te groeien.

De Molenstraat biedt mavo-, havo- en vwo-onderwijs aan. Dat kan in het Nederlands maar ook tweetalig. De Molenstraat onderscheidt zich verder als Excellente School. Dit predicaat heeft de onderwijsinspectie gegeven voor zowel havo en tweetalig havo als voor vwo en tweetalig vwo. Als Brainportschool werkt het Jan van Brabant College samen met bedrijven uit de omgeving, waardoor leerlingen de geleerde theorie in de praktijk kunnen toepassen en kunnen leren van experts uit de ‘echte’ wereld. Op de Deltaweg én op de Molenstraat heeft iedere leerling zijn eigen Chromebook, want digitaal werken is er de gewoonste zaak van de wereld.

De Gasthuisstraat biedt onderwijs aan nieuwkomers, de Eerste Opvang voor Anderstaligen. Leerlingen worden wegwijs gemaakt in onze taal en cultuur, zodat ze hier een mooie toekomst kunnen opbouwen. Op dit moment heeft deze locatie 160 jongeren in huis met maar liefst 31 nationaliteiten. De Gasthuisstraat vangt daarnaast op een andere locatie nog 40 jonge asielzoekers op na de carnavalsvakantie.

Aanmeldingen middelbare school

Leerlingen uit groep 8 staan elk jaar voor een spannende keuze: naar welke middelbare school ga je? Aanmelden voor Deltaweg en Molenstraat voor komend schooljaar kan op 8 en 9 maart aanstaande. Kijk voor meer informatie op de website janvanbrabant.nl.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jan van Brabant College

In het hart van Helmond, aan de Molenstraat, biedt het Jan van Brabant College mavo, havo en vwo én tweetalig mavo, havo en vwo. Deze Brainportschool heeft aandacht voor zowel techniek als cultuur. In januari 2019 ontving de school het predicaat ‘Excellente School’ van de onderwijsinspectie voor de opleidingen vwo en tweetalig vwo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.