Tips om maden te voorkomen in het GFT

Het scheiden van Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) is duurzaam. Van het ingezamelde GFT-afval in Helmond laat de gemeente namelijk compost maken. Een veelvoorkomend probleem bij het scheiden van GFT-afval is dat er maden in de container kunnen komen. Hieronder zijn een aantal tips te vinden om maden in de container zoveel mogelijk te voorkomen.

• Maak de container regelmatig schoon met een mengsel van water, groene zeep en schoonmaakazijn. Hiermee voorkomt u dat er maden in de vuilnisbak komen.
• Houd uw container droog. Leg een laagje stro, een krant of een eierdoos onder in de vuilnisbak. Stro absorbeert vocht van al het afval en hiermee is de kans op maden een stuk kleiner.
• Ook kun u vochtig GFT-afval, zoals etensresten, eerst laten uitlekken voor u het in de container gooit.
• Hang met een panty mottenballen in de container. Vliegen vinden mottenballen niet lekker ruiken, dus gaan ze uw container niet in om daar eitjes te leggen.
• Zorg dat de deksel van uw container iets open staat. Doe bijvoorbeeld een dikke stok of baksteen onder de deksel van uw container, waardoor de vieze luchtjes waar vliegen van houden niet sterk worden en dus geen vliegen lokt.
• Plaats de container in de schaduw. Door de container in de schaduw te plaatsen kunt u voorkomen dat de container broeierig wordt.
• Leg uw vlees- en visresten eerst in de vriezer en doe deze in de container voordat deze wordt opgehaald.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *