Titelkandidaat Polaris start nieuwe jaar sterk

Voor de volleyballers van Polaris stond zaterdag de wedstrijd in Veldhoven tegen Nuvoc op het programma. Koploper Polaris had in de heenwedstrijd afgelopen september de handen vol aan Nuvoc en wist toen ternauwernood een 0-2 achterstand om te buigen naar 3-2 winst. Deze keer waren de rollen omgedraaid. De Helmonders misten Yannick van de Ven en Tristen Koenen door blessures, maar dat speelde geen rol ditmaal. 

In de eerste set maakte de ploeg van Hans van Steenis direct duidelijk wat de bedoelingen waren: de volle winst uit Veldhoven meenemen. Polaris startte sterk en nam direct een voorsprong. Sterk aanvallen via de middenposities zorgde voor een overwicht. Met name Martijn Jurrius vervulde hierin de hoofdrol. Daarbij werd blokkerend en verdedigend prima gepresteerd. Gedurende de set was er steeds een kleine voorsprong, maar Polaris eindigde sterk en de big point gingen naar de Helmonders: 21-25.

In set twee bleef Polaris prima bij de les en Nuvoc kwam er niet meer aan te pas. Via 3-7 en 8-19 versnelde Polaris en won het de set met 9-25. Ook in de derde set bleef dat beeld zichtbaar. Na een aarzelende start (3-5 achterstand) werd dit met snel aanvalsspel van Polaris omgebogen: 5-8. De services van Martijn Jurrius brachten de Veldhovenaren vervolgens tot wanhoop. Nuvoc kon niet volgen en Polaris liep uit naar 9-14. De rest van de set was een formaliteit: 18-25.

De 0-3 voorsprong was voldoende voor de wedstrijdwinst maar Polaris wilde meer. Setverlies zou aan het einde van het seizoen dodelijk kunnen zijn dus Polaris bleef scherp in de wedstrijd. Via 2-5 en 8-15 werd het 14-25. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en nam Polaris de volle 5 punten mee naar huis.

Met het puntverlies van medeconcurrent De Burgst Breda deed Polaris goede zaken op de ranglijst. Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen Hajraa in Eindhoven om 16.30 uur in de TU-hal.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.