Toch Carnaval met de Keiebijters

Gezien de versoepelingen van de coronamaatregelingen bieden de Keiebijters op zaterdag 26 en zondag 27 februari toch een carnavalsprogramma op het Mizunallen-plein voor Hoftempel West-Ende. 

Op zaterdag 26 februari wordt carnaval in Keiestad afgetrapt met de bekendmaking van Prins Briek XLIX en Prins Briekske, de sleuteloverdracht en het opgraven van de Kei. Dit programma start om 13.30 uur op het Mizunallen-plein. Diverse blaaskapellen treden daarbij op als ook Lamme Frans en de Lawineboys. Het programma duurt tot 17.11 uur.

Op zondag 27 februari start om 14.00 uur het zangfestijn Hil Helmond Zingt op het Mizunallen-plein en duurt tot 17.11 uur. Er kan meegezongen worden onder de muzikale begeleiding van de Crazy Piano Men (Marcel Stevens en Bram Bosmans), One2party (Bart Abels en Theo Smits) en zanger Rens.

Op maandag en dinsdag gaat het vieren gewoon door en kan er gedweild worden in Keiestad. De Keiebijters bieden dan geen programma. “Kleur de stad, maak muziek en vier samen het feest in de Helmondse horeca”, is de oproep van de Keiebijters.

Na de vorige persconferentie werden de Keiebijters min of meer gedwongen om een streep te zetten door de carnavalsevenementen zoals zij die normaal gesproken voor de stad organiseren. Door de onverwacht versnelde versoepelingen ging niet alleen Nederland, maar ook de deur naar het vieren van Carnaval weer open staan. In nauw overleg met de gemeente zijn de Keiebijters aan de slag gegaan met toch nog een mooi carnavalsprogramma voor de Helmonders.

Drukte bij sleuteloverdracht in 2018 (Archieffoto Henk van Dijk)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.