Toch nog Carnaval

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft geregeld een column voor DitisHelmond over de ontwikkelingen in het centrum van Helmond.

Wie had dat gedacht?! We kunnen dit jaar toch Carnaval vieren. Daar zag het een paar weken geleden nog niet naar uit. De hoge aantallen coronabesmettingen leken flink roet in het eten te gooien. Maar gelukkig blijkt het aantal ziekenhuisopnames mee te vallen en kondigde het kabinet net op tijd versoepelingen aan. Voor grootschalige evenementen zoals de optocht is de tijd te kort. Dat halen we volgend jaar wel weer in. Maar in de horeca is Carnaval bijna zonder beperkingen mogelijk.

In de afgelopen week heb ik veel gesproken met de horeca in het centrum en met carnavalsvereniging de Keiebeiters. Omdat iedereen zich flexibel heeft opgesteld konden we snel schakelen. Binnen een paar dagen waren de vergunningen rond. De Keiebeiters zorgen voor een mooi programma op zaterdag- en zondagmiddag met onder andere de sleuteloverdracht, de prinsbekendmaking en het ophalen van de Kei. En de horeca in het gehele centrum werkt nu keihard om te zorgen dat ze voorbereid zijn op een druk en gezellig carnavalsweekend. In de gesprekken die ik gevoerd heb, merkte ik hoe graag iedereen weer ‘gewoon’ aan het werk wil. De sfeer was bijna uitgelaten. Eindelijk kunnen we weer vooruit! In de stad is dat ook goed te zien. Bij veel cafés en restaurants is de carnavalsversiering al van zolder gehaald.

Ik hoop en verwacht dat we er met z’n allen een prachtig feest van gaan maken. Daar zijn we allemaal aan toe. Maar ik doe wel een oproep: corona is niet weg. Ben dus een beetje voorzichtig en let op jezelf en op elkaar. Heb je klachten blijf dan thuis en laat je testen. En doe voordat je op stap gaat een zelftest, zodat je niet per ongeluk andere mensen besmet. Zo houden we het carnavalsfeest voor iedereen veilig en gezellig. Ik verheug me erop!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.