Toegang centrum Helmond en Brandevoort op de schop

Bestuurders die vanaf dit najaar illegaal het centrum van Helmond of Brandevoort binnenrijden, riskeren een boete. De huidige toegangscontrole gaat volledig op de schop. De verzonken paaltjes die er nu staan om snelverkeer tegen te houden, verdwijnen. Ze worden vervangen door camera’s en waarschuwingsborden.

Als je dus straks (per ongeluk) met de auto, of rijdend op een scooter of brommer het winkelgebied betreedt, kan dat zomaar flink in de papieren lopen.

Einde van technische levensduur

B en W besloten in maart vorig jaar al om de verzinkbare palen te vervangen door een systeem, waarbij camera’s kentekens controleren. De huidige uitschuifbare paaltjes zijn aan het einde van hun technische levensduur; Ze zijn versleten en gaan steeds vaker kapot. Bovendien rijden er regelmatig voertuigen tegen de obstakels aan, met veel schade tot gevolg.

Boetes komen achteraf

Waar auto’s nu dus worden tegengehouden door flinke palen, is dat straks niet meer zo. Het wordt dus opletten. De versmalde toegangen tot het centrum krijgen witte strepen op de straat en nieuwe waarschuwingsborden om duidelijk te maken dat hier inrijden verboden is. Boetes worden achteraf uitgedeeld door een speciale opsporingsambtenaar die de beelden bekijkt. Uit privacyoverwegingen worden alleen de kentekens van overtreders vastgelegd. Ontheffingshouders hebben -net zoals nu- toegang met een pas en hulpverleners met een transponder.

Proefmaand om te wennen

Het systeem van kentekencontrole wordt vanaf 1 oktober operationeel in het centrum en vanaf 1 november in Brandevoort. Om gebruikers te laten wennen aan de nieuwe situatie worden overtreders in de eerste maand alleen gewaarschuwd. Daarna volgt na nog één waarschuwing een boete.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dit is Helmond Paul van Asseldonk - Redactie

redacteur/verslaggever Dit is Helmond

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. dartjan Reply

  Opzich een goed alternatief wat betrefd de vervanging.
  Oud , geldkostend systeem wordt mogelijk een rendabel , terugverdienende situatie.
  Alleen de onwetende mensch zal in deze val rijden.
  Ik hoop dus dat de boete laag zal uitvallen.

 2. Heldens Reply

  Medisch Centrum Brandevoort zal nu bijna onbereikbaar worden voor diegenen die voorheen afgezet konden worden vlak voor de ingang. Er dient een duidelijke ontheffingsregeling hiervoor komen. Wederom is hier dus NIET goed over nagedacht en onvolledige informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *