Vertegenwoordigers van Toegankelijker Helmond ontdekten dat het bord van de gehandicapten parkeerplaats aan de Ameidewal weggehaald is. Zonder te weten waarom. Ze reageerden verbolgen op hun Facebookpagina. Want, zeggen ze: “Er zijn immers al te weinig parkeerplaatsen voor rolstoelers in de stad.”

Jeroen Lenssen en Ingrid Bakker proberen positief te blijven. Ze hebben een goed contact met de gemeente over de toegankelijkheid van het centrum en Helmond in z’n geheel. Toch rijden ze in hun rolstoel geregeld tegen dingen aan die ze niet begrijpen. Zoals nu dan op het parkeerterrein vlakbij de Markt.

Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het daar om uitneembare verkeersborden. Deze worden regelmatig tijdelijk verwijderd, bijvoorbeeld tijdens evenementen of indien nodig bij de weekmarkt. Vermoedelijk is in dit geval het bord tijdelijk weggehaald en is iemand vergeten het bord terug te plaatsen. Er wordt uitgezocht of het betreffende bord nog te traceren is. Maar ‘we gaan het sowieso weer herstellen zodat het op korte termijn weer een gehandicaptenparkeerplaats is’.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *