Praten als een DJ, het nieuws lezen of reclame maken op de radio. In vier ochtenden leren kinderen tussen de 8 en 12 jaar deze week in het Techlab van Bibliotheek Helmond-Peel hoe ze met hun stem en geluid een radio-uitzending of podcast (online radio) maken. Het is een populaire bezigheid want er was een wachtlijst.

“Welkom bij de postcast van Expeditie Techlab”, klinkt het aan de ronde tafel in de bibliotheek. De kinderen luisteren vol aandacht naar de uitleg van Sjoske Huijbens van de bieb. Ze leren een podcast maken, een soort radio-uitzending die je op elk moment kunt beluisteren.

Als een echte journalist schrijven ze berichtjes en maken ze zelf de inhoud voor een radio-uitzending. De radioshow wordt echt opgenomen, zodat vriendjes en familie later ook kunnen luisteren. De expeditie bestaat uit vier workshops en elke dag wordt het een stukje moeilijker.

De expeditie is niet gratis. Het kost éénmalig 7,50 euro voor de vier ochtenden. Volgens directeur Robin Verleisdonk is, vergeleken de eerste expeditie vorig jaar oktober, het groepje deelnemers nu al aardig gemengd: jongens en meisjes verspreid uit allerlei wijken in Helmond. De kinderen werken spelenderwijs aan hun taal- en digitale vaardigheid. Ze schrijven tekstjes en ze oefenen hun spreekvaardigheid. Ook leren ze op een eenvoudige manier muziek programmeren en goed te luisteren.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *